Blogs

Blogs

 • datum 02 Jun 2021

  Stijgend consumentenvertrouwen door versoepelingen COVID-19 maatregelen

  Het consumentenvertrouwen stijgt nu er meer vaccinaties worden gezet en de maatregelen rondom COVID-19 verder worden versoepeld. The Institute of Grocery Distribution (IGD) bespreekt deze en andere bevindingen in haar Shopper Confidence Index, gepubliceerd in april 2021. Alhoewel de publicatie zich vooral richt op de ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk, kunnen de inzichten als voorbode dienen voor de rest van Europa. Wat staat de Europese markt te wachten? En waar moeten we als AGF-sector op letten?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 05 May 2021

  Welke tips van Hello Fresh kan de AGF-sector toepassen?

  Coronacrisis of niet, consumenten willen goed, gezond en het liefst goedkoop eten. Maaltijdboxen vormen hierin een uitkomst, waarin Hello Fresh het voortouw neemt. Deze succesvolle organisatie zag haar wereldwijde omzet in 2020 verdubbelen naar 3.75 miljard euro. Wat is hun geheim en welke tips kan de AGF-sector daarvan zelf toepassen?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 31 Mar 2021

  Huismerken sterker wanneer retailers en AGF-sector samenwerken

  Private labels, oftewel huismerken, worden steeds populairder. Hoe kan de AGF-sector met retailers samenwerken om hun producten nog beter in de markt te zetten?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 03 Mar 2021

  Betere positionering van huismerken werpt zijn vruchten af

  De mondiale trend van retailers om hun private label, oftewel huismerk, beter te positioneren heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Door in te zetten op een scherpe prijs-kwaliteitverhouding, heldere communicatie en slimme innovatie, weten steeds meer consumenten de weg naar huismerken te vinden. Deze worden niet langer gezien als een B-keuze, maar als een gelijkwaardige en soms zelfs betere optie naast de bekende A-merken in het schap.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 22 Jan 2021

  2021 biedt niet alleen onzekerheid maar ook kansen!

  Wat zijn de trends in 2021? Welke kansen kan de AGF-sector benutten? Want ondanks de onzekerheid die de corona crisis met zich meebrengt, valt er ook succes te behalen.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 22 Dec 2020

  Hoe kies je de beste verpakking per AGF-product?

  Het gaat om de inhoud, wordt er vaak gezegd. Toch kan een goede verpakking een AGF-product een enorme boost geven. Maar kies je op basis van duurzaamheid, langere houdbaarheid of slimme marketing? Prominent probeert een bewuste keuze te stimuleren en bespreekt in de nieuwe blog de meerwaarde van de juiste verpakking. Daarmee help je niet alleen jezelf, maar de hele keten verder.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 18 Nov 2020

  De tomaat als topproduct in tijden van corona

  Of het nu gaat om de gezondheid op peil te houden of om de coronakilo’s te lijf te gaan, consumenten kiezen vaker gezonde en caloriearme producten tijdens het (online) shoppen. Producenten van deze gezonde alternatieven onderstrepen de positieve claims in hun marketing. Maar waarom doet de AGF-sector dat niet? Een tomaat bevat immers van nature weinig calorieën, geen toegevoegde suikers en zit bovendien boordevol vitamines.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 14 Oct 2020

  Coronacrisis: minder convenience, maar terug naar de basis

  Voor de coronacrisis begon was er in de AGF-sector een duidelijke trend zichtbaar van snelle en simpele gerechten. Consumenten kochten meer convenience-producten zoals voorgesneden groenten en fruit, maaltijdpakketten en verse kant-en-klaar maaltijden. Vaak gebeurde dat vanuit het werk op weg naar huis. In de weekenden werd er flink uitgepakt tijdens gezellige borrels en etentjes met familie en vrienden. Maar hoe is dat nu, met alle corona-maatregelen?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 02 Sep 2020

  Plant nu een zaadje, pluk later de vruchten

  Snel kunnen schakelen is essentieel in Marketing en Sales. Acties zijn vaak gericht op de korte termijn: snel succes boeken en weer door. Maar verder kijken heeft zo zijn voordelen. Ga zelf op onderzoek uit of in gesprek met experts en verruim het blikveld. Wat zijn de ontwikkelingen voor de komende vijf jaar? Door nu een zaadje te planten, plukt u later de vruchten.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 01 Jul 2020

  Prominent komt naar je toe deze zomer!

  Een gezonde smoothie met tomaten? Een grappige tomatenlolly? Of gezellige tapas en pinchos? De veelzijdige tomaat leent zich perfect voor verschillende eetmomenten per dag. Om consumenten te inspireren trok Prominent het land in met een eigen food truck, de Tomato Times, inclusief 1.5 meter bankje! Check de nieuwe commercial die op 25 juni werd gelanceerd.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

Volg ons