Over Prominent

Over Prominent

De telers van Prominent telen het hele jaar rond de allerbeste tomatenrassen. Het brede assortiment zorgt ervoor dat er voor elke consument een geschikte tomaat beschikbaar is. De telers zorgen er bovendien voor dat al die tomaten zo vers, smaakvol en aantrekkelijk mogelijk in het winkelschap terecht komen. Ze doen dat samen met heel veel partners en met elkaar. Samen sta je immers sterk.

Onze missie en kernwaarden

Als innoverende specialist in tomaten, is het onze passie om elk type consument dagelijks te laten genieten van onze gezonde en smaakvolle producten. Deze producten worden geteeld door onze telers; toonaangevende producenten van topkwaliteit tomaten.

Duurzaam geteeld

In de gecontroleerde omgeving van de kas gaan we zuinig om met grondstoffen. We werken hard aan hergebruik van afvalstoffen en we gaan voor 100% gebruik van onze tomaten. Door innovatieve en duurzame energiemaatregelen, zuinig gebruik van water, natuurlijke gewasbescherming en de hoge opbrengst per hectare, houden we de klimaatbelasting zo laag mogelijk. Daarom zijn Nederlandse kastomaten de duurzame keus bij uitstek.

Zo vers als maar kan

Bij Prominent staan we garant voor de beste kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid. Niet alleen in de kassen houden we onze tomaten goed in de gaten. Ook als ze rijp, volgroeid en geplukt zijn, worden ze nog eens gecontroleerd. En dan? Dan gaan ze zo snel mogelijk op weg naar úw winkelschap. Op maat verpakt en supervers.

Succes op de winkelvloer

Samenwerken vinden we bij Prominent heel belangrijk. Als ketenregisseur werken we samen met alle schakels in de keten. Van veredelaars en leveranciers tot retailers en klanten. We steken onze energie in het telen van de allerbeste rassen én in het begrijpen van de behoeften van onze partners. Inclusief de shopper. We werken dus samen van de kas tot aan het bord.

Cijfers en feiten

  • 51 teeltlocaties
  • 275 miljoen kg per jaar
  • Teelt van 11 type tomaten
  • Werkoppervlakte van ruim 440 ha glas
  • Belichting van kassen op 200 hectares (48%)
  • Innovatiecentrum van 30 ha, verdeeld over drie eigen teeltlocaties
Volg ons