Over
Prominent

Dé specialist in smaakvolle en duurzaam geteelde tomaten

Prominent is dé specialist in smaakvolle en duurzaam geteelde tomaten. Onze producten sluiten aan bij de wensen van onze klanten, de retailers en de consument. Al meer dan 25 jaar zijn we een trendsetter op het gebied van succesvol samenwerken en innovatief ondernemerschap.

 • Opgericht in 1995

  Om het imago van de Hollandse tomaat te redden, begonnen een zevental telers met het telen van trostomaten en richtten telersvereniging Prominent op. Dit was in de tijd dat de Nederlandse tomaat er niet goed op stond. Prominenttelers wilden het tij keren en zich met smaaktomaten onderscheiden. En dat is gelukt!

 • Telers

  27

  De 27 telers van het merk Prominent telen het hele jaar door de allerbeste tomatenrassen, allemaal op hun eigen teeltbedrijf. Coöperatie Growers United ontzorgt de groep telers met de verkoop en marketing, met gezamenlijk verpakken, collectieve inkoop, kwaliteitszorg, databeheer en het initiëren van productontwikkeling en innovaties. Zo kunnen de telers zich focussen op het telen van de beste tomaten.

 • Teeltlocaties

  55

  Als tomatenspecialist met 422 hectare tomaten onder glas, hebben we de schaalgrootte om flexibel te opereren en continu te investeren en innoveren. Onze telers zijn continu op zoek naar optimalisatie van processen, teelt, assortiment, verpakkingen én van de organisatie.

 • Productie

  275 miljoen kg per jaar

  De telers van het merk Prominent telen 10 verschillende type tomaten, samen is dat goed voor circa 277 miljoen kilo tomaten per jaar. 1 op de 15 consumenten in Europa geniet dagelijks van onze tomaten. En door het brede assortiment is er voor elke consument en elke gelegenheid wel een geschikte tomaat beschikbaar.

 • Verpakken

  71 miljoen kg per jaar

  Het klein verpakken van de tomaten gebeurt vanuit het collectieve bedrijf, waarvan alle telers gezamenlijk eigenaar zijn. Zo kan het proces optimaal, efficiënt en tegen een goede kostprijs worden ingericht. De klant wordt op maat bediend en de telers kunnen zich focussen op de teelt van hun tomaten.

 • Innovatiecentrum

  30 ha

  De drie gezamenlijke teeltbedrijven worden ingezet als proeftuin voor innovaties. Zoals het uitproberen van nieuwe rassen, nieuwe teeltmethodes, alternatieve groeimediums en duurzame energiebronnen. Ook groeien hier de segmenten die door de leden zelf niet kunnen worden ingevuld.

  • Onze missie

   Als innoverende specialist in tomaten, is het onze passie om elk type consument dagelijks te laten genieten van onze gezonde en smaakvolle producten. Deze producten worden geteeld door onze telers; toonaangevende producenten van topkwaliteit tomaten.

   Meer over onze visie en missie
  • Samen ondernemen

   Prominent staat voor betrouwbaarheid, integriteit en langdurige relaties met haar leden, partners en leveranciers. Samenwerken zit in de genen van de Prominent telers. Door de hechte samenwerking en het grote onderlinge vertrouwen dat de telers met elkaar hebben opgebouwd, behoort de groep al meer dan 25 jaar tot de top van de tomatenteelt. En wonnen we in 2020 de Tuinbouwondernemersprijs.

   Meer over onze ondernemers
  • Duurzaamheid

   We willen het effect van onze teelt en de rest van onze bedrijfsactiviteiten zo klein mogelijk maken. En de gecontroleerde en innovatieve omgeving van de kas biedt de ideale omstandigheden voor verdere verduurzaming. Door innovatieve en duurzame energiemaatregelen, zuinig gebruik van water, natuurlijke gewasbescherming, hergebruik van afvalstoffen en de hoge opbrengst per hectare, houden we de klimaatbelasting zo laag mogelijk.

   Meer over duurzaamheid
  • Kwaliteit en voedselveilig

   Prominent staat garant voor de beste kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid. Niet alleen in de kassen houden we onze tomaten scherp in de gaten. Ook als ze rijp, volgroeid en geplukt zijn, worden ze nog eens gecontroleerd. En dan? Dan gaan ze zo snel mogelijk op weg naar het winkelschap. Op maat verpakt en supervers.

   Meer over voedselveiligheid

In 2020 vierden we ons 25-jarig bestaan. Voorzitter Jack Groenewegen, algemeen directeur Jan Opschoor en commercieel directeur van Growers Untied Perry Dekkers gingen voor deze gelegenheid op pad. Onder het genot van een ‘bakkie’ koffie spraken ze een aantal mensen die hebben meegebouwd aan het Prominent van nu. Op zoek naar mooie verhalen en dromen over een zonnige toekomst.

Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten

Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?

we are growers united®

Prominent is een productgroep binnen Coöperatie Growers United; de leden van telersvereniging Prominent zijn allen ook lid van Growers United. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de verkoop en marketing van het product.