Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws.

Blogs

 • datum 04 Dec 2018

  ‘Gezonde keuzes’ blijven belangrijke trend in 2019

  Ook 2019 staat in het teken van gezonder leven en bewuster omgaan met voeding. Retailers zullen nog meer inspelen op de individuele behoefte van shoppers en hen beter ondersteunen bij het maken van gezonde keuzes. Technologie en data worden hierin steeds belangrijker. Welke rol zien we voor de veelzijdige trostomaat?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 05 Nov 2018

  Welke impact heeft Brexit op de AGF-sector?

  De naderende Brexit op 29 maart 2019 brengt veel onzekerheid met zich mee voor ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk. Met 600.000 vrachtwagens die jaarlijks de oversteek maken, is het VK na Duitsland onze belangrijkste handelspartner. Hoe moet het wanneer het VK straks geen deel meer uitmaakt van de Europese interne markt en douane-unie, en vrij transport van AGF-producten niet langer mogelijk is?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

Alle blogs

Nieuws

 • datum 01 Oct 2018

  Talenten, ga naar werken-bij-prominent-tomaten.nl

  Prominent heeft een werken-bij-website ontwikkeld, die de naamsbekendheid en vindbaarheid als werkgever moet versterken. Zowel bij de eigen bedrijven als bij het Verpakkingscentrum en de leden. Op de website toont Prominent hoe divers de werkzaamheden zijn binnen de tuinbouw anno nu; van supervisor tot HR medewerker, van teeltmanager tot technisch monteur.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 01 Oct 2018

  Wees transparant en vertel je verhaal

  De informatiebehoefte bij consumenten neemt toe. Ze willen steeds vaker weten door wie een product gemaakt wordt, waar het precies vandaan komt en wat je er mee kunt. Ook zijn consumenten gevoelig voor de reputatie van een product. Kortom, het is steeds belangrijker om consumenten zo transparant en volledig mogelijk te informeren. Wat betekent dit voor onze tomaten?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 29 Sep 2018

  Telers groeien door, update september 2018

  Retailers goed blijven bedienen met een breed assortiment tomaten en duurzaam geteeld. Dat is in het kort de toekomststrategie van Prominent tomaten. Prominenttelers realiseren die toekomst door onder andere hun bedrijfsgrootte toekomstbestendig te maken. Het is aan de teler zelf om hiervoor een route te kiezen die het beste bij zijn ondernemerschap past.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 01 Oct 2018

  Stef over duurzaam verpakken

  Ik hou mij bezig met alle marketingactiviteiten die nodig zijn om de juiste product-marktcombinatie te maken. Zo doe ik marktonderzoek, analyseer ik de prestaties van onze tomaten en ben ik altijd op zoek naar manieren om onze verpakkingen te verbeteren. Dit doe ik allemaal ter ondersteuning van het verkoopteam.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 10 Sep 2018

  Prominent brengt verhaal achter tomaat tot leven

  Prominent Tomaten heeft een deel van haar website vernieuwd, waarmee zij alles over de teelt en afzet van tomaten op een verhalende manier in beeld brengt. Het is een kleurrijk storyboard geworden waarin eigen telers en medewerkers de hoofdrollen spelen. Zij laten zien met hoeveel passie tomaten worden geteeld en hoe alles in het werk wordt gesteld om de tomaten snel, duurzaam en veilig in het schap te krijgen.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 23 Aug 2018

  Prominenttelers luiden noodklok: groot tekort aan externe CO2

  Prominenttelers sturen vandaag een brandbrief over grote tekorten aan externe CO2 naar Carola Schouten, minister van LNV, relevante landelijke, provinciale en lokale overheden, de politiek, Greenport Holland, regionale Greenports, de industrie, belangenorganisaties, tuinbouwbedrijfsleven en onderzoeksorganisaties. De glastuinbouw heeft dringend CO2 van elders nodig om planten goed te laten groeien

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 22 Aug 2018

  Familiebedrijven Kwekerij Dukker en Zwinkels Tomaten slaan handen ineen

  Kwekerij Dukker en Zwinkels Tomaten gaan samen de toekomst in. De gezamenlijke passie voor smaak en kwaliteit heeft ervoor gezorgd dat beide familiebedrijven al langer op diverse deelgebieden met elkaar samenwerkten.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 28 Jun 2018

  Mondial en Prominent samen verder

  Per 1 juli 2018 zullen Prominent en de Mondial Group samen de toekomst in gaan. Beide partijen zijn gespecialiseerd in de teelt van tomaten en hebben eenzelfde visie op verkoop en samenwerking.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 17 May 2018

  Nieuwbouw DOOR verdubbelt verpakkingscapaciteit Prominent

  In 2019 verrijst langs de A20 een nieuw opvallend pand van DOOR, waarin ook telersvereniging Prominent onderdak krijgt. In het nieuwe gebouw worden de activiteiten van de twee huidige kleinpakvestigingen samengevoegd tot één locatie en ook de kantoormedewerkers trekken hier straks in. Dankzij vol geautomatiseerde verpakkingslijnen vinden uiteindelijk jaarlijks 250 miljoen verpakkingen met tomaten hun weg naar de klant; een verdubbeling van het huidige aantal.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 18 Apr 2018

  Richard over nieuwe locatie Schenkeveld Schiphol

  Het familiebedrijf Schenkeveld Tomaten viert volgend jaar haar 80-jarig bestaan en ‘tuint’ inmiddels op vier verschillende locaties. “Dat kan natuurlijk alleen wanneer je met plezier en passie zeven dagen per week, 365 dagen per jaar samenwerkt voor het beste resultaat”, aldus Richard Schenkeveld.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

Volg ons