Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws.

Blogs

 • datum 05 Jan 2022

  Coachen van consumenten om gezonder te leven

  Gezonde voedingskeuzes zijn zeker nu – tijdens de aanhoudende coronapandemie – extra belangrijk. Wat doen de WHO, verschillende Europese landen en enkele retailers om een gezonde levensstijl te stimuleren?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 21 Oct 2021

  Corona-consumentengedrag: duurzame ontwikkeling of tijdelijke trend?

  Consumenten geven aan nu meer te focussen op gezondheid, betekenisvolle producten en het gezinsleven. Is dit een duurzame ontwikkeling of een tijdelijke trend?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

Alle blogs

Nieuws

 • datum 12 Jan 2022

  TOMATENKWEKERIJ P.N. HOOGERBRUGGE GAAT VERDER ALS PROMINENT HOOGERBRUGGE

  Per 1 januari 2022 heeft Prominent een deelneming in Tomatenkwekerij P.N. Hoogerbrugge Steenbergen B.V. uit Lepelstraat. Het bedrijf gaat verder onder de naam Prominent Hoogerbrugge.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 08 Dec 2021

  Digitaal excursie lopen levert tomatentelers Growers United meerwaarde

  Reeds van oudsher komen telers bij elkaar in de kas om van elkaar te leren en zo naar een kwalitatief steeds beter gewas te streven. In georganiseerde vorm noemen telers dit ‘excursie lopen’. Met behulp van LetsGrow.com lopen circa vijftig teeltspecialisten van de leden van Growers United tomaat wekelijks of tweewekelijks digitaal excursie. En dit bevalt boven verwachting goed. Tom Prins, Innovatiemanager tomaat bij Growers United* vertelt: “Digitaal excursie lopen bespaart tijd en levert een grote hoeveelheid waardevolle informatie op. Goed voor nieuwe en diepgaande inzichten voor je teeltstrategie. Daarnaast past het goed bij de strenge hygiëneregels die we hanteren om TOBRFV-besmetting te voorkomen”. 

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 03 Aug 2021

  Consument geïnspireerd door Tomato Times challenge

  Dit voorjaar zijn vijf foodbloggers online met elkaar een uitdaging aangegaan: Wie zet het meest heerlijke én verrassende tomatengerecht op tafel? Een challenge met als doel om de consument te laten zien dat tomaten zo veelzijdig zijn, dat je ze ieder moment van de dag kunt eten. En dat is gelukt. Met in totaal 158.000 views heeft de campagne van het merk Prominent flink wat bereik opgeleverd en hebben de bloggers veel consumenten weten te inspireren. 

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 14 Jun 2021

  Foodbloggers uitgedaagd tijdens Tomato Times challenge

  Wie zet het meest heerlijke én verrassende tomatengerecht op tafel? Die uitdaging gaan vijf foodbloggers, in samenwerking met het merk Prominent, de komende weken online met elkaar aan. Met als doel om de consument te laten zien dat tomaten zo veelzijdig zijn, dat je ze ieder moment van de dag kunt eten. Tijdens de kick-off van de Tomato Times Challenge op dinsdag 8 juni, namen de deelnemende bloggers de groentekist in ontvangst. Met ieder een eigen opdracht.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 22 Mar 2021

  40.000 mensen hebben deze winter een hartverwarmend soepje gekregen

  Zo'n 40.000 mensen heeft de Participatiekeuken deze winter blij gemaakt met een kopje tomatensoep. 16 weken lang stonden ze samen met bijna 30 partners en honderden vrijwilligers spontaan met soep op de stoep in Den Haag en omgeving. We zijn er heel trots op hier ons steentje aan te hebben bijgedragen als merk Prominent. 

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 17 Mar 2021

  Prominent zorgt voor inspiratie bij ontbijt en tussendoor

  Groei van het AGF-schap stimuleren door de shopper te inspireren. Dat is de inzet van het tomatenmerk Prominent. “Door onderzoek te doen naar het gedrag van shoppers in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië, weten we wat de consument wil. We spelen daar samen met onze ketenpartners op in, om zo de waarde binnen de AGF-categorie te vergroten”, aldus Perry Dekkers commercieel directeur bij Growers United. “Het Global Tomato Congress dat gisteren online plaatsvond was de uitgelezen plek om onze inzichten te delen en de deelnemers aan het congres te motiveren om die uitdaging samen met ons aan te gaan.”

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 04 Mar 2021

  Prominent opnieuw sponsor Global Tomato Congress

  Opnieuw is Prominent Tomatoes, het tomatenmerk van Growers United, trotse sponsor van het Global Tomato Congress.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 25 Jan 2021

  Tomatensoep voor kwetsbare ouderen in Westland

  Op vrijdag 22 januari is in Villa Ockenburgh met tomatensoep geproost op een mooie samenwerking tussen het Haagse initiatief Soeper Winter en het Westlandse Vitis Welzijn. De soep is wederom gemaakt met gedoneerde tomaten van Prominent, het tomatenmerk van Growers United.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 26 Nov 2020

  MITSUI & CO. continues its growth in the vegetables seeds sector with the acquisition of Totam Seeds B.V.

  Mitsui & Co., Ltd. on 25th of November has acquired 75% of shares of Totam Seeds B.V., ("Totam”). Totam is an innovative seed company specialized in the development, production, and sales of high quality tomato seeds targeted towards active greenhouse (AGH) production. Mitsui will be partnering with the Prominent Group, the largest tomato agriculture cooperative in the Netherlands representing approximately 30% of the nation's tomato production, to together expand Totam’s operations.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 30 Sep 2020

  Prominent verstevigt positie in het snacktomatensegment met Marokkaanse partner QualiPrim

  Na een succesvolle start vorig jaar, verkoopt DOOR/Prominent sinds begin deze maand opnieuw snacktomaten van kwekerij QualiPrim. Een van de beste tomatentelers uit Marokko. "We hebben de samenwerking en de kwaliteit van het product het afgelopen jaar als heel positief ervaren, net als onze klanten,” aldus commercieel directeur Perry Dekkers. “Door de groei in het Nederlandse én Marokkaanse areaal verstevigt het merk Prominent haar positie in het snacktomatensegment.”

  Wil je meer weten? Lees dan verder

Volg ons