Prominent Grevelingen en Prominent Hoogerbrugge gaan fuseren

Opnieuw bundelen twee bedrijven binnen coöperatie Growers United de krachten 11 Oct 2023

Per 1 januari 2024 gaan de tomatenbedrijven Prominent Grevelingen en Prominent Hoogerbrugge als één bedrijf verder. De ondernemers Arnold en Marc Groenewegen en Erik Hoogerbrugge, hebben dit besluit tot een fusie vandaag bekend gemaakt. Ook de leden van Prominent - 50% aandeelhouder van beide bedrijven - gaven donderdag jl. groen licht voor de fusie. En zo bundelen opnieuw twee leden van Coöperatie Growers United de krachten.

Door de fusie ontstaat een modern glastuinbouwbedrijf van 25,5 ha., gespecialiseerd in de teelt van tros- en losse tomaten. “Samen kunnen we het slimmer en beter doen en dat leidt tot een robuustere organisatie. Daarvan ben ik overtuigd”, aldus Erik Hoogerbrugge.

Volgens de drie ondernemers is schaalvergroting een must om toekomstbestendig te zijn. Arnold Groenewegen: ”De bedrijven zijn complementair aan elkaar. En in een steeds veranderend speelveld met stijgende kosten, helpt krachtenbundeling om alle uitdagingen het hoofd te kunnen bieden. Arnold heeft er zin in. Na twintig jaar op de locatie Grevelingen geeft deze stap nieuwe energie. Hij ziet het dan ook als een mooie nieuwe uitdaging. Marc Groenewegen is de man van de voortdurende optimalisatie. “Het beste uit je teelt en je medewerkers naar boven halen. Voortdurend streven naar de top. Daar krijg ik energie van”, voegt Marc nog toe.

Arnold, Marc en Erik waarborgen met deze stap de continuïteit van hun bedrijf. De ondernemers willen niet alleen dat hun medewerkers het goed naar hun zin hebben, maar ook dat ze kansen krijgen om door te groeien. De schaalgrootte van de nieuwe onderneming biedt deze kansen. Ook sluiten de ondernemers verdere groei niet uit.

Fotobijschrift (v.l.n.r.): Arnold Groenewegen, Erik Hoogerbrugge, Juri van Es (namens Prominent), Marc Groenewegen en Stefan Oussoren (namens Prominent)

Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten

Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?