Bewust gezonde leefstijl beloond met tomatendiner

Tomato Times campagne 04 Jul 2022

Wie heeft er de laatste tijd goede stappen gezet naar een gezonde leefstijl en verdient een etentje voor twee? Deze oproep deed voedingsdeskundige Manon op haar Instagram account als aftrap voor de Tomato Times Challenge 2022. Woensdag 29 juni was het zover. In het hippe rooftop restaurant DeDAKKAS in het centrum van Haarlem, genoten de 10 winnaars van een bijzonder lekker tomatendiner.

Tomato Times is een campagne waarmee Prominent, het tomatenmerk van Growers United, de shopper wil laten zien dat er een tomaat is voor ieder moment van de dag. Dit jaar ligt de focus van de challenge op het maken van bewust gezonde keuzes. Het merk Prominent is hiervoor een samenwerking aangegaan met voedingsdeskundige Manon Wouters, om consumenten te inspireren met gezonde weetjes en eenvoudige eetwissels. Samen laten we zien hoe gezond, betaalbaar en eenvoudig gerechten met tomaten kunnen zijn.

Diner voor twee
De winnaars van de challenge kregen tijdens het Tomato Times diner een aantal verrassende gerechten voorgeschoteld. In iedere gang was een ander type tomaat verwerkt. Een pomodori tomaat in een koude Spaanse tomatensoep en een schuim van cherry pruimtomaten bij de ravioli. De aanwezigen genoten zichtbaar en waren in het bijzonder verrast door het dessert met tomaat. Voedingsdeskundige Manon deelde ondertussen een aantal praktische tips en beantwoorde allerlei vragen over gezonde voeding.

Join our challenge
Prominent doet er alles aan om meer tomatenmomenten te creëren. Een aantal belangrijke relaties van Prominent ondersteunt dit initiatief zodat de boodschap nog breder gedeeld kan worden. Partners van de Tomato Times challenge 2022 zijn: De Ruiter | Bayer, BASF | Nunhems, Koppert Biological Systems, Van Iperen, LetsGrow.com, Lievaart Slaghuis, Royal Brinkman, Grodan, Love My Salad en Powerhouse.

Bekijk hier de video van het Tomato Times diner

Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten

Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?