Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws.

Nieuws

 • datum 20 Mar 2017

  Start vierde seizoen FETfit

  Het FETfit jeugdeducatieprogramma is weer gestart. Dit programma, bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool, laat kinderen op een speelse wijze kennis maken met de tuinbouw. Dinsdag 14 maart kwam de eerste klas van het nieuwe seizoen op bezoek en het was wederom een groot succes.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 16 Feb 2017

  Geo 4 Energy, Prominent en ETP maken vaart met geothermie

  Telersvereniging Prominent en energiecoöperatie Geo 4 Energy U.A., met de aangesloten leden Noordland-Kapittelland, gaan samenwerken met Energie Transitie Partners (ETP) zodat meer tuinbouwbedrijven in Westland snel kunnen profiteren van aardwarmte. Veel bedrijven willen overschakelen van aardgas op geothermie en zetten daarmee in op duurzamer telen tegen stabiele en aantrekkelijke kosten.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 06 Feb 2017

  Nieuwe leden: Jan en Jaap stellen zich voor

  Tomatenkwekerijen Red Harvest en J.A.M. van Marrewijk zijn per 1 januari 2017 lid van telersvereniging Prominent. We stellen ze graag aan u voor.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 06 Feb 2017

  Column: Über-coole tomaten

  Wanneer we de uitslagen van diverse onderzoeken mogen geloven, ligt de consumptie van AGF artikelen lager dan de hoeveelheid die het voedingscentrum bijvoorbeeld adviseert. En of dit nu klopt of niet, zeker is wel dat het consumeren van voldoende natuurlijke voedingsstoffen belangrijk is voor de fysieke en mentale conditie van de mens.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 16 Jan 2017

  Ferdi van Elswijk zwaait af bij Prominent

  Ferdi van Elswijk is eind januari bij Telersvereniging Prominent gestopt. Reden is dat hij besloten heeft met zijn gezin naar Californië, Amerika te emigreren en aldaar een nieuwe uitdaging aan te gaan. Maandag 16 januari was zijn laatste werkdag.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 16 Jan 2017

  Goed seizoen voor FETfit

  Het derde seizoen van het FETfit jeugdeducatieprogramma, waarbij kinderen uit groep 7 en 8 op een speelse manier kennis maken met de tuinbouw, was weer zeer geslaagd. De kinderen waren enthousiast en hebben veel geleerd over de Westlandse tuinbouw.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 08 Dec 2016

  Areaal Prominent breidt uit: Red Harvest en J.A.M. van Marrewijk sluiten aan

  Tomatenkwekerij Red Harvest en Tuinbouwbedrijf J.A.M. van Marrewijk worden per 1 januari 2017 lid van telersvereniging Prominent. Door toetreding van deze twee nieuwe leden komt het totale areaal voor Prominent op ruim 360 hectare. Deze bundeling van activiteiten betekent voor Prominent een toename in het afzetvolume van 17% en een forse uitbreiding van de verpakkings- en sorteeractiviteiten.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 17 Nov 2016

  I say tomato you say terabyte: These tomatoes are being ripened by software.

  De tomaten van Prominent worden geteeld met behulp van software van GE Engineers. Hoe dit precies werkt, leest u op de volgende pagina en u kunt het zien in het bijbehorende filmpje.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 10 Oct 2016

  Arne van Aalst neemt afscheid van Prominent

  Arne van Aalst mocht zich afgelopen vrijdag verheugen in een grote opkomst tijdens zijn afscheidsreceptie, die gehouden werd in de Olsthoorn Ranch in Naaldwijk. De reden voor deze receptie was dat Arne na 13 jaar Prominent gaat verlaten en een nieuwe uitdaging aangaat bij Koppert Biological Systems.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 10 Nov 2016

  Arne van Aalst: het allerbeste

  In de nieuwsbrief van oktober heeft Arne van Aalst zijn laatste column geschreven.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

Volg ons