Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws.

Nieuws

 • datum 05 Jul 2017

  Telersvereniging Prominent meldt zich aan bij collectief AWZI Nieuwe Waterweg

  De teeltbedrijven van Prominent, met locaties in het gebied van de AWZI Nieuwe Waterweg, hebben na een interne afweging van de alternatieven besloten zich aan te melden voor de collectieve waterzuivering bij AWZI Nieuwe Waterweg. De centrale oplossing biedt voordelen ten opzichte van individuele zuiveringsoplossingen en is voor het totale glastuinbouwgebied de meest robuuste variant, aldus Prominent.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 14 Jun 2017

  Prominent en Love my Salad promoten gezamenlijk tomaat bij bloggers

  Consumentenplatform Love my Salad heeft op vrijdag 9 juni een groep Duitse, Oostenrijkse en Nederlandse food bloggers meegenomen in de wereld van de tomaat. De bloggers waren uitgenodigd door Prominent Tomatoes en gingen naar huis met veel inspiratie, productkennis en verhalen.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • Prominent telers inspireert
  datum 08 Jun 2017

  Prominent inspireert tijdens Food Festival Taste of Amsterdam

  Weten wat de consument lekker vindt en hoe hij zijn tomaten het liefste eet. Ze verrassen met bijzondere gerechten en ze adviseren hoe tomaten het langste op smaak blijven. Dit waren zo maar een paar redenen voor Prominent om afgelopen weekend opnieuw deel te nemen aan hét restaurantfestival Taste of Amsterdam.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 30 May 2017

  Groente is het nieuwe vlees

  Het eten van groente wordt steeds populairder. De vernieuwde schijf van vijf adviseert mensen meer groente te eten en minder vlees. Groente is het nieuwe vlees, kunnen we wel zeggen. En men wordt ook steeds creatiever in de bereiding. Worteltjes en bloemkool op de barbecue zijn niet alleen lekker, het ziet er ook nog heel vrolijk uit. Kortom, het eten van groente zit in de lift.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • Leonard Elenbaas
  datum 30 May 2017

  Nieuw: Vintage & The Chef

  Een tomaat is niet zomaar een tomaat. Ieder soort heeft zijn eigen kenmerken, smaak en toepassingsmogelijkheden. Onlangs introduceerden wij twee nieuwe segmenten; de Vintage vleestomaat en The Chef pruimtomaat. Met die laatste is iets bijzonders aan de hand. Chefkok Leonard Elenbaas vertelt je waarom…

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • Stefan Oussoren
  datum 29 May 2017

  In de keuken bij Stefan Oussoren

  Vertel eens iets over jezelf? Hoi, ik ben Stefan Oussoren. Samen met Suzanne en onze twee dochters woon ik in het altijd gezellige De Lier. In 1996 ben ik van de MTuS gekomen en direct bij mijn ouders in het bedrijf gegaan. Inmiddels hebben mijn broer Jasper en ik het stokje overgenomen, en hebben wij de dagelijkse leiding.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • Jack Groenewegen
  datum 29 May 2017

  Wat gaan we telen?

  Ieder jaar is het weer een boeiend proces om de juiste balans te vinden tussen de vraag uit de markt en ons aanbod qua segmenten. Het begint met het wensenlijstje van onze verkopers; zij peilen bij klanten wat zij het komende seizoen denken nodig te hebben. Vervolgens discussiëren we in het bestuur of dit aansluit bij de strategie van Prominent.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 28 May 2017

  Hoofdsponsor ‘European Tomato Forum'

  Op 1 en 2 juni komt de hele tomatenindustrie bijeen tijdens de eerste editie van het ‘European Tomato Forum’. Tijdens dit nieuwe netwerk- en informatieplatform in Düsseldorf delen experts hun kennis en geven ze antwoord op essentiële vragen. Welke producten scoren momenteel goed in de tomatencategorie? Waar heeft de consument behoefte aan? Hoe creëren we meer vraag naar tomaten?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 28 May 2017

  Focus op verduurzaming

  DOOR neemt elk jaar verschillende maatregelen om op termijn een volledig duurzame productie te realiseren. Om dit doel te bereiken heeft de coöperatie vier focusgebieden: energie, water, middelen en circulaire economie. Op het gebied van energie is het aanwenden van geothermie een belangrijke aanjager om het aardgasverbruik te reduceren. Kwekerij Noordermeer realiseerde met aardwarmte afgelopen jaar zelfs een besparing van 20%. Begin 2018 wordt tomatenkwekerij Rimato in Honselersdijk aangesloten op aardwarmte.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 20 Mar 2017

  Start vierde seizoen FETfit

  Het FETfit jeugdeducatieprogramma is weer gestart. Dit programma, bedoeld voor kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool, laat kinderen op een speelse wijze kennis maken met de tuinbouw. Dinsdag 14 maart kwam de eerste klas van het nieuwe seizoen op bezoek en het was wederom een groot succes.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

Volg ons