Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws.

Nieuws

 • datum 01 Nov 2017

  Rimato laat volgende generatie ook genieten van smaaktomaten

  Met het oog op de toekomst kiest kwekerij Rimato voor aardwarmte voor de verwarming van de kas. "We willen op een duurzame manier tomaten produceren, zodat genieten van onze tomaten geen bittere nasmaak geeft voor de volgende generatie", vertelt Marcel van der Knaap. 

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 01 Nov 2017

  Nieuwe pay-off: we love tomatoes

  We love tomatoes. Eigenlijk heeft onze nieuwe pay-off onder het logo geen verdere toelichting nodig. Wij zijn gek op tomaten. En die passie delen we graag met iedereen. Het is onze missie om de consument dagelijks te laten genieten van onze gezonde en smaakvolle producten.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 01 Nov 2017

  Een smaakvolle gedroogde tomaat

  De gedroogde tomaat heeft niet zo’n goed imago. ‘Klef’, ‘taai’ en ‘smakeloos’ zijn veelgehoorde opmerkingen. Wil jij zo’n product in je assortiment? Nee, natuurlijk niet! Maar zeg je ook ‘nee’ tegen een gedroogde tomaat die zacht en sappig is en nog de structuur heeft van een normale tomaat? Die gedroogde tomaat van Prominent kan een mooie aanvulling zijn op jouw assortiment.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 01 Nov 2017

  Einde aan dalende trend in groente- en fruitconsumptie

  Het RIVM onderzoekt de voedselconsumptie in Nederland. Onlangs publiceerde ze een rapport waaruit blijkt dat de consumptie van groente en fruit niet verder is gedaald. Dat is positief! Net als het bericht dat kinderen meer fruit zijn gaan eten.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 01 Nov 2017

  Column: Lekkere tomaten

  Over de smaak van onze tomaten wordt bij Prominent vaak gediscussieerd. We hebben inmiddels alle smaken wel in huis. Maar in het grove segment valt het niet mee om smaak aan de man te brengen. We hebben regelmatig smaakvollere rassen geprobeerd, maar de productie hiervan ligt meestal lager en een meerprijs krijgen we er dan niet voor. Waardoor het ras weer verdwijnt. 

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 11 Oct 2017

  Telersvereniging Prominent en DOOR bundelen dagelijkse leiding

  Telersvereniging Prominent en DOOR bundelen dagelijkse leiding Jan Opschoor nieuwe algemeen directeur Prominent Jan Opschoor wordt per 1 november algemeen directeur van Prominent en blijft daarnaast algemeen directeur van DOOR. Prominent is een vereniging van 29 telers met in totaal 365 hectare tomaten. Door de aanstelling van Jan Opschoor is Prominent verzekerd van een optimale samenwerking tussen commerciële activiteiten via DOOR en de teelt- en kleinpakactiviteiten van Prominent. De commerciële activiteiten van Prominent verlopen sinds de oprichting van DOOR al via deze organisatie.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 04 Sep 2017

  Prominent sponsor 'Healthy Food Congress'

  Prominent Tomaten mag zich met trots sponsor noemen van het Healthy Food Congress dat plaats vindt op vrijdag 8 september. Een inspirerend congres over actuele onderwerpen met betrekking tot gezonde voeding. “De opzet van het congres sluit naadloos aan op onze missie: de consument dagelijks te laten genieten van gezonde en smaakvolle tomaten”, aldus marketing manager Wim van den Berg.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 14 Jun 2017

  Prominent en Love my Salad promoten gezamenlijk tomaat bij bloggers

  Consumentenplatform Love my Salad heeft op vrijdag 9 juni een groep Duitse, Oostenrijkse en Nederlandse food bloggers meegenomen in de wereld van de tomaat. De bloggers waren uitgenodigd door Prominent Tomatoes en gingen naar huis met veel inspiratie, productkennis en verhalen.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • Prominent telers inspireert
  datum 08 Jun 2017

  Prominent inspireert tijdens Food Festival Taste of Amsterdam

  Weten wat de consument lekker vindt en hoe hij zijn tomaten het liefste eet. Ze verrassen met bijzondere gerechten en ze adviseren hoe tomaten het langste op smaak blijven. Dit waren zo maar een paar redenen voor Prominent om afgelopen weekend opnieuw deel te nemen aan hét restaurantfestival Taste of Amsterdam.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 30 May 2017

  Groente is het nieuwe vlees

  Het eten van groente wordt steeds populairder. De vernieuwde schijf van vijf adviseert mensen meer groente te eten en minder vlees. Groente is het nieuwe vlees, kunnen we wel zeggen. En men wordt ook steeds creatiever in de bereiding. Worteltjes en bloemkool op de barbecue zijn niet alleen lekker, het ziet er ook nog heel vrolijk uit. Kortom, het eten van groente zit in de lift.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

Volg ons