Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws.

Nieuws

 • datum 01 Sep 2016

  Prominent gaat telen in China

  Telersvereniging Prominent heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met een Chinese delegatie afkomstig uit de provincie Hainan. Prominent heeft al enkele jaren een goede partnership met een lokale investeerder en de overheid op het eiland in de Zuid-Chinese Zee. Met de ondertekening van dit initiatief wordt de samenwerking naar een hoger plan getild.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 17 Aug 2016

  Algemeen Directeur Arne van Aalst verlaat Prominent

  Arne van Aalst, algemeen directeur van telersvereniging Prominent, zal per 1 november vertrekken bij Prominent. Vanaf 2003 is Arne werkzaam geweest bij de telersvereniging.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 07 Jul 2016

  Prominent leden telen duurzamer door inkoop vloeibare CO2

  Telers van Prominent trostomaten zijn gestart met de inkoop van vloeibare CO2 met het ‘Green origin’ label. Schone CO2 afkomstig van een gassenleverancier uit de Botlek. Door deze duurzame oplossing is het voor de telers niet meer nodig om de WKK of ketel alleen voor het opwekken van CO2 aan te zetten op de momenten dat er geen warmte- en/of elektriciteitsvraag is.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 01 Jun 2016

  Prominent in het Amstelpark tijdens Taste of Amsterdam

  Van 2 tot en met 5 juni maakt Prominent deel uit van het grootste restaurantfestival van Nederland. Vier dagen lang kunnen bezoekers in het Amstelpark genieten van Prominent trostomaten. Los uit de hand of verwerkt in de heerlijkste gerechten. Naast een kok is in de stand ook iedere dag een teler aanwezig, die de consument graag alles vertelt over zijn teelt en zijn trostomaten.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 30 Jun 2016

  Gezonde groei bij Prominent bedrijven

  Naast Kwekerij Schenkeveld breidt ook Prominentteler Van Adrichem Kwekerijen in Westdorpe het komende jaar uit. Door te groeien in areaal zijn beide bedrijven straks klaar voor de toekomst. “Als gezond bedrijf willen we blijven groeien en investeren om 365 dagen aan de klantvraag te kunnen voldoen”, aldus Richard Schenkeveld.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 29 Apr 2020

  Hoe beïnvloedt de coronacrisis ons koopgedrag?

  Nu de wereldeconomie afstevent op een recessie daalt het consumentenvertrouwen. Door een onzekere toekomst gaan consumenten meer besparen. Ook op de dagelijkse boodschappen. Hoe beïnvloedt de coronacrisis hun koopgedrag? En welke nieuwe trends zullen het retaillandschap blijvend veranderen?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 10 Feb 2016

  Start aardwarmtegebruik in Vierpolders

  Prominentleden Kwekerij Noordermeer en Voort Brielle maken sinds kort gebruik van aardwarmte om hun kas te verwarmen. Beiden zijn gevestigd in Vierpolders en samen met andere telers verenigd in het Collectief Aardwarmte Vierpolders. Met elkaar werken deze ondernemers al jaren aan verduurzaming van hun teeltproces. De keuze voor aardwarmte is hier een logisch gevolg van.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 02 Jun 2020

  Kids Food Challenge 2020: gezond en gezellig

  Wie doet er mee met de Kids Food Challenge 2020? Waar de finale vorig werd georganiseerd in de Kookfabriek in Utrecht, stimuleren we jonge deelnemers nu om thuis aan de slag te gaan. Want wat is er leuker dan samen in de keuken staan? Misschien wel samen genieten van leuke en lekkere gerechten. Prominent daagt alle kinderen uit om met gezonde ingrediënten een heleboel gezelligheid op tafel te toveren!

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 02 Jul 2015

  Tomaat in koelkast gaat ten koste van smaak

  Het is nu ook wetenschappelijk bewezen: tomaten in de koelkast bewaren leidt tot een afname van belangrijke aromastoffen en maakt ze minder lekker. Dat blijkt uit een studie van Wageningen UR.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 12 Apr 2018

  Weten wat je verkoopt doet de verkoopkansen stijgen

  Snel schakelen is waar het tegenwoordig om draait. Persoonlijke klantrelaties tussen in- en verkoop verdwijnen vaker naar de achtergrond, waardoor de nadruk komt te liggen op de producten zelf. Het delen van de juiste productinformatie wordt daarom steeds belangrijker. Door specifieke eigenschappen en (verpakkings)mogelijkheden te benadrukken, zullen de verkoopkansen stijgen.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

Volg ons