GEVULDE CAPRESE TOMATEN MET MOZZARELLA EN GROENE PESTO

17 Jun 2021

Een gevulde caprese tomaat met mozzarella en groene pesto. Het eerste gerecht van de Tomato Times Challenge. Jammie, goed bedacht Luuk! Een heel gemakkelijk en lekker tomatengerechtje voor op de tapasplank. Ook zo leuk om met kinderen te maken.

Bereiding

Snijd de bovenkant van de tomaten eraf en bewaar. Deze gebruik je later om op de gevulde tomaten te leggen. Snijd de mozzarella in kleine blokjes en meng dit met de pesto. Hak de basilicum fijn en meng de helft door het mozzarella mengsel. Hol de tomaten uit met een kleine lepel. Zorg ervoor dat je de zaadlijsten verwijdert. Vul iedere tomaat met ongeveer 1 el van het mozzarella pesto mengsel en garneer met wat gesneden basilicum en de tomaten bovenkantjes.

Benieuwd welke ingrediënten wat je in huis moet halen? Klik hier voor het volledige gerecht.

Recept ontwikkeld door luukskitchen.com

Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten

Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?