Blogs

COVID-19 vraagt om een gezonde aanpak

Het is COVID-19 wat de klok slaat. Nu het coronavirus onze maatschappij in zijn greep houdt, is het makkelijk om een passieve houding aan te nemen. Maar juist in onzekere tijden kan proactief handelen – gebaseerd op het advies van experts – het verschil maken. Om weerstand te bieden aan het coronavirus is een goede basisgezondheid essentieel. Daar heb je zelf invloed op door te zorgen dat je de juiste vitaminen en voedingsstoffen binnenkrijgt. Welke producten ondersteunen een goede gezondheid?

Luister naar het advies van experts: volg de Schijf van Vijf

Het Voedingscentrum raadt aan om de dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit flink omhoog te schroeven. In onze vorige blog was al te lezen dat de gemiddelde volwassen Nederlander onvoldoende groenten en fruit eet. Het Voedingscentrum adviseert om dagelijks minimaal 250 gram groenten en twee porties fruit te eten. Daarnaast is het van belang om de Schijf van Vijf aan te houden en te kiezen voor volkorenproducten, een variatie in vlees, vis en peulvruchten, ongezouten noten en magere en halfvolle zuivelproducten. Daarbij wordt ook aangeraden om twee liter vocht per dag te drinken zoals water, thee en koffie.

Gezonde voeding, voldoende beweging en rust

Wanneer bovenstaande adviezen worden opgevolgd is het niet nodig om extra voedingssupplementen te slikken. Soms is dit zelfs schadelijk als bij een te hoge dosering sommige vitaminen in het lichaam gaan ‘stapelen’. Naast gezonde voeding blijft het verstandig om – ook wanneer je thuiszit – voldoende te blijven bewegen en rust te nemen. Om thuis toch te blijven sporten kan je bijvoorbeeld de verschillende mogelijkheden via onlinekanalen onderzoeken.

Solidariteit door consumenten blijvend te ondersteunen

Onzekere tijden vragen om meer solidariteit. Binnen de AGF-keten blijft het belangrijk om consumenten van gezonde producten te voorzien. Daarnaast kan worden verwezen naar de adviezen van het Voedingscentrum om consumenten te ondersteunen in het maken van de juiste keuzes. Wanneer we ons gezamenlijk blijven inzetten om COVID-19 voldoende weerstand te bieden, vergroten we de kans om deze periode gezonder door te komen.

DOOR Partners / Prominent bouwt aan een goede weerstand. Wilt u meer weten over onze gezonde producten? Neem gerust contact op met Wim van den Berg van DOOR Partners / Prominent: w.vandenberg@doorpartners.nl of +31 (0)6 5756 4346.

De verkoop, marketing en kwaliteitscontrole van Prominent tomaten verlopen via DOOR Partners B.V. Deze verkoopdochter maakt onderdeel uit van coöperatie DOOR U.A.

Terug naar blogs

Vorige artikelen

 • datum 03 Mar 2020

  Nutri-Score: handig hulpmiddel of slimme marketingtool?

  Hoe maak je tijdens het shoppen gezonde voedingskeuzes? De Nutri-Score kan uitkomst bieden. Maar is dit internationale keurmerk wel zo helder als het lijkt?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 22 Jan 2020

  Gezonde producten en gemak gaan prima samen

  Hoe kopen consumenten hun producten en waar zien we de meeste groei? Aan het begin van 2020 kijkt Prominent vooruit; de ambitie om via verschillende verkoopkanalen meer verse producten te introduceren blijft actueel. Ook in het nieuwe jaar kiezen consumenten steeds vaker voor gezonde opties. Waar liggen in 2020 de verkoopkansen?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

Volg ons