Tomaat in koelkast gaat ten koste van smaak

02 Jul 2015

Het is nu ook wetenschappelijk bewezen: tomaten in de koelkast bewaren leidt tot een afname van belangrijke aromastoffen en maakt ze minder lekker. Dat blijkt uit een studie van Wageningen UR.

Het is nu ook wetenschappelijk bewezen: tomaten in de koelkast bewaren leidt tot een afname van belangrijke aromastoffen en maakt ze minder lekker. Dat blijkt uit een studie van Wageningen UR.

“Consumenten kunnen tomaten dus het beste buiten de koelkast bewaren”, stelt Ernst Woltering, senior scientist bij Wageningen UR Food & Biobased Research. “Maar dat doet slechts dertig procent van de mensen.” Tomaten zijn populair. Toch heeft men nogal eens klachten over de smaak. Hier kan de consument dus zelf iets aan doen. Maar ook voor de andere partijen in de keten is het belangrijk dat tomaten nooit bewaard of vervoerd worden in een omgeving die kouder is dan 15 graden.

Bron: Wageningen UR

Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten

Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?