Coöperatieve Prominent Groep wint Tuinbouw Ondernemersprijs 2020

09 Jan 2020

Prominent, de innoverende specialist in tomaten, nam op woensdag 8 januari de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020 in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst in Keukenhof. Prominent mag zich tuinbouwondernemer van het jaar noemen. De jury geeft aan dat de organisatie zich heeft ontwikkeld van telersvereniging naar een ondernemend coöperatief bedrijf waarvan de leden de aandelen in handen hebben.

Prominent, de innoverende specialist in tomaten, nam op woensdag 8 januari de Tuinbouw Ondernemersprijs 2020 in ontvangst tijdens een feestelijke bijeenkomst in Keukenhof. Prominent mag zich tuinbouwondernemer van het jaar noemen. De jury geeft aan dat de organisatie zich heeft ontwikkeld van telersvereniging naar een ondernemend coöperatief bedrijf waarvan de leden de aandelen in handen hebben. Hierdoor kunnen de 29 leden profiteren van de gezamenlijke investeringen en de eigen bedrijven. Als een van de merken van Coöperatie DOOR hebben de tomaten van de Prominenttelers inmiddels een stevige positie in de Europese markt, waardoor steeds meer consumenten dagelijks kunnen genieten van dit gezonde product.

Door de goed doordachte visie van de ondernemers, de voorbeeldfunctie die het bedrijf op zich neemt met de nieuwe samenwerkingsvormen, de verduurzamingsagenda voor de komende jaren en de initiatieven voor het ‘Young Potential Programm” is Prominent met recht een parel van de sector, een inspiratie voor veel ondernemers, volgens de jury. Prominent werkt 100% vanuit telersbelang en draagt bij aan de toekomstbestendigheid van haar leden. Vanuit een onafhankelijke marktpositie streeft het bedrijf samen met Coöperatie DOOR naar een goed rendement voor zowel de aandeelhouders – de telers –, als voor haar partners en klanten.

Jack Groenewegen, voorzitter Prominent: “Prominent behoort al 25 jaar tot de top van de tomatenteelt door de onderlinge samenwerking en het grote onderlinge vertrouwen dat de leden met elkaar hebben opgebouwd. Om toekomstbestendig te zijn moeten de bedrijven van de individuele leden doorgroeien en verder professionaliseren om de klanten goed te kunnen bedienen. Een bepaalde schaalgrootte en sterk management is en blijft hiervoor nodig. Dit blijven we ook de komende 25 jaar doen.”

Jan Opschoor, directeur Prominent: “Het winnen van deze prestigieuze prijs is een enorme opsteker, zowel voor onze medewerkers, als voor onze leden. Het is ook een bevestiging dat we met de goede ontwikkeling bezig zijn, ook binnen Coöperatie DOOR. Prominent neemt graag de rol van ambassadeur van de sector op zich komend jaar”. Samen met de andere vruchtgroentemerken van DOOR wordt gebouwd aan een nieuw pand dat vanaf medio dit jaar stap voor stap in gebruik wordt genomen.

Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten

Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?