SHAKSHUKA MET TOMAAT, AUBERGINE, PAPRIKA EN EI

04 Jul 2021

Wil jij bij je ontbijt al een flink portie groente binnenkrijgen? Ga dan voor deze ontbijt shakshuka. Een warm, smaakvol en voedzaam ontbijt. Want waarom alleen groente eten bij het avondeten als het de hele dag door kan! Aldus Lisa van Foodlies, een van de deelnemers aan de Tomato Times Challenge.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de zaadlijsten en steelaanzet van de paprika. Snijd de paprika, aubergine en tomaten in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Verhit 1 el olijfolie in een kleine hapjespan met deksel. Fruit de knoflook en ui 1 minuut aan. Voeg de komijnpoeder en paprikapoeder toe en bak 30 seconden aan. Voeg de punt paprika en aubergine toe en bak ± 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de tomatenpuree toe en roer goed door de groenten. Voeg nu ook de tomatenblokjes en sweet chilisaus toe. Roer goed door en laat afgedekt, 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en een snufje zout naar wens. Maak twee kuiltjes in de ‘tomatensaus’ en breek hierboven de eieren. Dek de pan af en laat de eieren ± 8 minuten stollen. De laatste 4 minuten haal je de deksel van de pan af. Bak de volkoren afbakbroodjes ± 6-8 minuten in de oven. Verdeel de witte kaas over de shakshuka en serveer de shakshuka met de volkorenbroodjes.

Benieuwd welke ingrediënten wat je in huis moet halen? Klik hier voor het volledige gerecht.

Recept ontwikkeld door Foodlies.

Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten

Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?