We hechten veel waarde aan sterke relaties.

Blogs

‘You Say Tomato, I Say Tomato’

Deze beroemde zin, gezongen door Fred Astaire en Ginger Rogers, beschrijft hun beginnende relatie. Prominent hecht grote waarde aan duurzame relaties; met onze partners en iedereen die een rol speelt in onze cyclus van plantje tot perfect gerecht. Het delen van expertise, ervaring en ideeën inspireert ons om topkwaliteit trostomaten te produceren, voor elk type gerecht.

1 + 1 = 3

Prominent begon zijn partnerschap in 1995, met zes familiebedrijven. Tegenwoordig is dit aantal gegroeid naar 27 tomatentelers. Gedurende de jaren werd belangrijke kennis overgedragen van generatie op generatie. Ook begonnen onze telers hun expertise en ervaring met elkaar te delen, zodat zij goede kwaliteit en gezonde trostomaten kunnen blijven kweken. Samen investeerden zij in hun eigen verpakkingscentrum, innovatiecentrum en teeltlocatie.

Goede relaties, goede producten

We hechten veel waarde aan sterke relaties. Niet alleen tussen onze partners, maar met elke persoon die werkzaam is in onze cyclus van plantje tot perfect gerecht. Het geheim van langdurige relaties is heldere communicatie en betrouwbaarheid. Wij doen wat wij beloven, zo simpel is het.

Nature, nurture en nutriënten

Dat wij met beide benen op de grond staan is – bijna letterlijk – te zien in onze duurzame teeltmethodes. We gebruiken slechts water, voedingsstoffen, licht, warmte en hulp van onze hommels en insecten. Deze perfecte balans tussen nature en nurture maakt dat wij mooie trostomaten kunnen telen voor elk type gerecht. Elke tomaat bezit specifieke eigenschappen, waardoor wij soorten kunnen leveren die bijvoorbeeld fluweelzacht worden in een saus of soorten die als gezonde snack kunnen worden gegeten. Tot op de dag van vandaag vormen onze tomaten de bron van inspiratie in ons werk.

Bent u geïnspireerd geraakt door onze blog en zoekt u meer informatie over onze producten? Neem dan gerust contact op met Wim van den Berg van DOOR Partners/Prominent: w.vandenberg@doorpartners.nl of +31 (0)6 5756 4346.

De verkoop, marketing en kwaliteitscontrole van Prominent tomaten verlopen via DOOR Partners B.V. Deze verkoopdochter maakt onderdeel uit van coöperatie DOOR U.A.

Terug naar blogs

Vorige artikelen

 • datum 03 Feb 2016

  Een tomaat met karakter

  Een tomaat is meer dan een artikelnummer met specificaties. Dat realiseert men zich in de keten soms nog te weinig. De puurheid en authenticiteit van de tomaat gaat over eigenschappen die onze zintuigen prikkelen. Helaas gaat eten nog te vaak op de automatische piloot. Waarbij men de pracht van de tomaat en de natuurlijke oorsprong vergeet.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 15 Sep 2015

  Prominent inspireert in ‘Tasty room’

  Waar anders dan bij de bron beleef je de tomaat op z’n best? Veel mensen hebben het al mogen ervaren. In de ‘Tasty room’ van Prominent worden alle zintuigen geprikkeld. “Na een rondgang door de kwekerij aan de Groeneweg in ’s-Gravenzande, is het tijd om in de ‘Tasty room’ de tomaat in het schap én op het bord te beleven,” vertelt marketing manager Wim van den Berg.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

Volg ons