Blogs

Een tomaat met karakter

Een tomaat is meer dan een artikelnummer met specificaties. Dat realiseert men zich in de keten soms nog te weinig. De puurheid en authenticiteit van de tomaat gaat over eigenschappen die onze zintuigen prikkelen. Helaas gaat eten nog te vaak op de automatische piloot. Waarbij men de pracht van de tomaat en de natuurlijke oorsprong vergeet.

De kleur, de geur, de vorm, de textuur, het aroma, de sap en de zaden vormen een prachtig samenspel en creëren de perfecte smaakbeleving. Alles tezamen zorgt voor de smaak die je ervaart. Ook de oorsprong van de rode vrucht speelt een belangrijke rol in de totstandkoming van smaak. Het begint al met de selectie van het ras. En daarna hebben de verzorging en het aantal zonuren tijdens de groei en rijping van de tros invloed op de smaak. Een tomaat met karakter wordt door een vakspecialist geteeld.

Neem nou producten als wijn, kaas, vlees en bier. Pure ingrediënten zoals water, graan, hop, gist en vakmanschap geven de producten het karakter. Laten dit goede voorbeelden zijn waar wij qua beleving nog iets van kunnen leren. We mogen best met meer overtuiging communiceren over onze prachtige groenten. Richting onze klanten, maar bovenal richting de consument.

Lees meer in onze nieuwsbrief van januari 2016.

De verkoop, marketing en kwaliteitscontrole van Prominent tomaten verlopen via DOOR Partners B.V. Deze verkoopdochter maakt onderdeel uit van coöperatie DOOR U.A.

Terug naar blogs

Vorige artikelen

 • datum 15 Sep 2015

  Prominent inspireert in ‘Tasty room’

  Waar anders dan bij de bron beleef je de tomaat op z’n best? Veel mensen hebben het al mogen ervaren. In de ‘Tasty room’ van Prominent worden alle zintuigen geprikkeld. “Na een rondgang door de kwekerij aan de Groeneweg in ’s-Gravenzande, is het tijd om in de ‘Tasty room’ de tomaat in het schap én op het bord te beleven,” vertelt marketing manager Wim van den Berg.

  Wil je meer weten? Lees dan verder

 • datum 25 Jun 2015

  Tomaat sluit verrassende vriendschappen

  Voor ons staat groente aan de basis van een gezonde en makkelijke maaltijd. Maar hoe vaak combineer jij groente met fruit in één gerecht? Het levert een ware smaakexplosie op, met de tomaat als verbindende factor. Een tomaat is namelijk fruitig én hartig tegelijk. Qua sap evenaart de tomaat de meloen. Typerend zijn de eigenschappen friszoet en sappig, waardoor de tomaat een fruitig karakter heeft. Maar wat doet de tomaat dan op de groenteafdeling?

  Wil je meer weten? Lees dan verder

Volg ons