De kracht van superverse producten

23 Sep 2021

Verse producten; deze term wordt veelvuldig gebruikt door producenten en retailers. Maar wat houdt ‘vers’ nou precies in? Lees het in de blog!

Verse producten; deze term wordt veelvuldig gebruikt door producenten en retailers. Maar wat houdt ‘vers’ nou precies in? Staat het voor ‘net geoogst’, voor ‘onbewerkt’ of voor ‘smaakvol’? De tomaten van Prominent kunnen met alle drie de opties worden aangeduid. Maar hoe zit dat met andere ‘verse’ producten?

‘Verse’ producten al jaren een focuspunt bij grote retailers

Retailers zoals Albert Heijn en Jumbo zetten al jaren in op ‘verse’ producten. In 2018 introduceert Albert Heijn de formule ‘echt vers’ waarbij in de fysieke winkels meer ruimte wordt gereserveerd voor het aanbieden van verse producten. Niet alleen groenten en fruit, maar ook kaas en vlees(waren) en afgebakken brood passen in dit concept. Bij Jumbo is ‘vers is ook echt vers’ een van de zeven zekerheden, waarbij de garantie wordt gegeven dat producten zoals groenten en fruit maar ook bloemen een bepaalde vers- en houdbaarheid hebben.

Zijn ‘verse’ producten ook echt vers te noemen?

Maar wat is nu de definitie van ‘vers’? Zijn dat vleeswaren en kaas die verpakt in de schappen liggen? Is dat brood dat elders wordt geproduceerd om vervolgens te worden afgebakken in de winkel? Of zijn dat kant en klaar maaltijden die verse ingrediënten bevatten, maar waar nog wel bepaalde (natuurlijke) conserveringsmiddelen aan zijn toegevoegd om de smaak en houdbaarheid te verbeteren?

Bij Prominent staat ‘vers’ voor net geoogst, onbewerkt en smaakvol. Met specifieke campagnes en simpele recepten stimuleren we consumenten om zelf te gaan koken en verse ingrediënten te gebruiken. Want met verse tomaten heb je verder niet eens zoveel nodig om een lekker gerecht op tafel te toveren.

De route van struik naar het bord van de consument

Wat is de route die een tomaat aflegt? De tomaten van Prominent worden geplukt wanneer ze mooi rijp zijn, om direct daarna te worden vervoerd naar de retailers. Hierdoor kan een tomaat die gisteren is geplukt vandaag al in de supermarkt liggen om diezelfde dag nog op het bord van de consument te belanden. De efficiënte keten van lokale productie, snelle levering en directe verkoop maakt dat er geen conserveringsmiddelen en zelfs geen extra verpakkingsmateriaal nodig is om optimale versheid te kunnen garanderen.

Verse producten voor optimale smaak en voedingsstoffen

Bij Prominent zijn verse producten geen marketingtruc. De korte keten zorgt ervoor dat onze tomaten direct van de struik binnen no time in een smaakvol gerecht kunnen worden gebruikt. Is dat niet waar versheid voor staat? Smaakvolle producten, boordevol vitamines? Daar hoeven geen extra toevoeging of conserveringsmiddelen aan te pas te komen. Wanneer producenten nauw samenwerken met logistieke partners en retailers kan optimale versheid continu worden gegarandeerd.

Growers United / Prominent focust al jaren op gezondheid en goede smaak. Benieuwd hoe wij die twee moeiteloos combineren? Neem gerust contact op met Wim van den Berg van Growers United / Prominent: w.vandenberg@growersunited.nl of +31 (0)6 5756 4346.

Prominent is een merk van Growers United UA. Deze organisatie is verantwoordelijk voor de verkoop, marketing en kwaliteitscontrole van het product.

Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten

Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?