Lekker buiten de koelkast

05 Jul 2017

Na aankoop leggen de meeste mensen tomaten vaak meteen in de koelkast, maar dat is helemaal niet verstandig. Het advies om tomaten juist niet gekoeld te bewaren, is bij weinig consumenten bekend. De hoogste tijd om campagne te voeren. We verspreiden flyers en stickers en roepen al onze ketenpartners op om de boodschap te delen.

Na aankoop leggen de meeste mensen tomaten vaak meteen in de koelkast, maar dat is helemaal niet goed! Het advies om tomaten juist niet gekoeld te bewaren, is bij weinig consumenten bekend. Buiten de koelkast blijft een tomaat namelijk lekkerder van smaak. De moleculen die de smaak bepalen, breken door de kou langzaam af. Daarbij blijven op kamertemperatuur de voedingsstoffen langer behouden en blijft de tomaat langer sappig en vitaal.

U kunt tomaten dus beter op kamertemperatuur bewaren, bijvoorbeeld op de fruitschaal. Maar leg ze niet te dicht bij bananen, appels of peren. Deze vruchten bevatten ethyleen en dat kan het rijpingsproces van de tomaat versnellen. U kunt tomaten wel goed bewaren samen met paprika’s, aardappelen, komkommers en courgettes. Ter ondersteuning van de campagne kunt u hieronder de flyer downloaden. Wilt u meer promotiemateriaal ontvangen? Laat het ons weten. Deel de flyers uit en plak de stickers op! Dan geniet iedereen nog meer van onze tomaten.

Flyer Nederlands

Flyer Duits

Flyer Engels

Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten

Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?