Salsa van trostomaten met verse kruiden


Bijgerecht, voor 4 personen

Haal deze ingrediënten in huis

1 kg trostomaten - 8 el olijfolie extra vergine - sap van een halve citroen - 1/2 teentje knoflook, in flinterdunne plakjes - 1/2 rood pepertje, fijngesneden - flinke hand grof gehakte verse kruiden blaadjes (bijvoorbeeld dille, kervel en bieslook) - zout en peper

Bereiding

Meng in een kom de olijfolie, citroensap, knoflook, rode peper en kruiden. Snijd de tomaten in parten en verwijder het zaad en de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Voeg de tomatenblokjes bij de kruidendressing en schep door elkaar. Serveer met een stuk geroosterd boerenbrood en kaas of als garnituur bij bijvoorbeeld gebakken vis. Voor een meer Italiaanse smaak zou je als kruid basilicum kunnen gebruiken. Voor een Oosterse smaak kun je wat koriander of munt toevoegen.

Recipe by Restaurant Rossio
www.rossio.nl

Print deze pagina

Download receptfoto

Terug naar overzicht
Volg ons