Pasta met twee kleuren tomaat, gepofte knoflook en ansjovis


Bereidingstijd: 20 minuten
Hoofdgerecht, voor 4 personen

Haal deze ingrediënten in huis

300 g lintpasta - 500 g gele en rode cocktailtomaten, in parten - 4 ansjovis (uit blikje) - 8 teentjes knoflook, ongepeld - handvol ontpitte olijven - 6 el olijfolie - flinke bos peterselie, fijngesneden

Bereiding

Verwarm de olie in een piepklein pannetje op een laag vuur met de ongepelde teentjes knoflook erin, tot de knoflook begint te geuren en aan de buitenkant bruin wordt. Neem de teentjes knoflook uit de olie en laat de teentjes iets afkoelen. Verwarm de olie opnieuw in een koekenpan op een laag vuur en laat hierin de ansjovis smelten. Kook intussen de lintpasta volgens de gebruiksaanwijzing. Doe, zodra de ansjovis is gesmolten, de plakken tomaat, olijven en peterselie in de koekenpan en verwarm nog 2 min. Breng op smaak met versgemalen peper. Knijp de zacht geworden knoflook uit de teentjes en roer de zachte knoflook door het tomatenmengsel. Giet de pasta af en serveer met de tomaten.

Print deze pagina

Download receptfoto

Terug naar overzicht
Volg ons