Panzanella Prominente


Bereidingstijd: 20-25 minuten
Lunch, voor 4 personen

Haal deze ingrediënten in huis

6 rijpe Salato tomaten, in grove stukken, (oude) ciabatta broodjes, 1/2 theelepel grof zeezout, 6 eetlepels olijfolie, 1 gele paprika in kleine blokjes, 2 eetlepels kappertjes, 1 kleien rode ui in ringen gesneden, 1 teen knoflook fijn geperst, 1/4 komkommer in plakjes en daarna nog een keer door de helft gesneden, 3 eetlepels witte wijnazijn, 8 basilicumblaadjes.

Bereiding

Een salade als lunch is een heerlijk alternatief voor een sneetje brood. Door tijdens de lunch ook groente te eten, kom je gemakkelijker aan de aanbevolen 250 gram groente per dag. En je kunt er eindeloos mee variëren. Wat dacht je van deze Italiaanse broodsalade Panzanella Prominente!

1. Snij het ciabatta brood in stukken van 1x1cm 2. Verwarm vier eetlepels olijfolie in een koekenpan 3. Bak de stukjes brood met zeezout goudbruin en knapperig 4. Meng in een grote kom de gesneden tomaat, paprika, knoflook, komkommer, rode ui, witte wijnazijn en kappertjes goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. 5. Meng net voor het serveren het tomatenmengsel met het krokant gebakken brood en 2 eetlepels olijfolie goed door elkaar. 6. Garneer met de basilicumblaadjes en serveer direct. Buon appetito!

Print deze pagina

Download receptfoto

Terug naar overzicht
Volg ons