Panzanella Prominente


Bereidingstijd: 20-25 minuten
Lunch, voor 4 personen

Haal deze ingredi├źnten in huis

6 rijpe Salato tomaten in grove stukken - (oude) ciabatta broodjes - 1/2 tl grof zeezout - 6 el olijfolie - 1 gele paprika in kleine blokjes - 2 el kappertjes - 1 kleine rode ui (in ringen gesneden) - 1 teen knoflook fijngeperst - 1/4 komkommer in plakjes en daarna nog een keer door de helft gesneden - 3 el witte wijnazijn - 8 basilicumblaadjes

Bereiding

Snij het ciabatta brood in stukken van 1 x 1 cm. Verwarm 4 el olijfolie in een koekenpan en sprenkel er ┬Ż tl grof zeezout over. Bak de stukjes brood goudbruin en knapperig. Meng in een grote kom de gesneden tomaat, paprika, knoflook, komkommer, rode ui, witte wijnazijn en kappertjes goed door elkaar. Breng de panzanella op smaak met peper en zout. Voeg daar net voor het serveren het tomatenmengsel met het krokant gebakken brood en 2 el olijfolie aan toe en roer alles goed door. Garneer met basilicumblaadjes en serveer de panzanella direct. Buon appetito!

Print deze pagina

Download receptfoto

Bekijk alle recepten
Volg ons