Kiss My Ice Cream Cone


Bereidingstijd: 30 - 40 minuten
Amuse hapjes, voor 10 - 12 personen

Haal deze ingrediënten in huis

Voor de cones van filodeeg: 4 vellen filodeeg of brick deeg - Roomboter - Extra: rvs spuitmondjes of punt-hoedje gemaakt van aluminium folie Voor de creme van Kiss tomaten: 50ml creme fraiche - 20 Kiss tomaten - Peper en zout Voor de cones met kiss tomaten creme en mini mozzarella: Cones - Kiss tomaten creme - Mini mozzarella - Plakjes kiss tomaat

Bereiding

Cones van filodeeg Snij van het filodeeg driehoekjes van ongeveer 7x7x7cm. Smelt de boter en bestrijk het filo- of brickdeeg met de boter. Rol de driehoekjes met boter om de rvs spuitmondjes, vorm het deeg in een conische vorm. Verwarm de oven op 180 graden Celsius. Zet de cones met de punt omhoog op een bakplaat. Bak de cones voor 5 minuten op 180 graden Celsius.

Creme van Kiss tomaten Breng een pan met heet water aan de kook en zet een bak met ijswater (ijsblokjes + water) klaar. Snij de cherry tomaten in met een klein kruisje op de onderkant. Leg met een zeefje 20 Kiss cherry tomaten in het kokende water, en wacht 15 seconden. Haal de tomaatjes uit het kokende water en leg ze meteen in het bad van ijswater. Pel, als alle tomaten afgekoeld zijn, de velletjes eraf. Pureer de tomaten glad en voeg 50ml crème fraiche toe, meng dit tot een glad geheel. Breng de créme op smaak met peper en zout. Bewaar de tomaten crème in een spuitzak.

Cone met kiss tomaten creme en mini mozzarella Zet de cones in een bakje met rijst of grof zeezout. Spuit de cones vol met de creme van kiss tomaten. Leg de mini mozzarella op de creme van kiss tomaat. Garneer de cone met een dun plakje kiss tomaat.

Print deze pagina

Download receptfoto

Terug naar overzicht
Volg ons