Kiss My Ice Cream Cone

  • Bereidingstijd: 30 - 40 minuten
  • Amuse hapjes, voor 10 - 12 personen

Haal deze ingrediënten in huis

  1. Cones van filodeeg: 4 vellen filodeeg of brickdeeg - roomboter - extra: rvs-spuitmondjes of punthoedje gemaakt van aluminiumfolie 
  2. Crème van tomaten: 20 Kiss mini cherrytomaten - 50 ml crème fraîche- peper en zout 
  3. Cones met tomatencrème en mini mozzarella: cones - tomatencrème - mini mozzarella - plakjes Kiss cherrytomaat

Bereiding

  1. Cones van filodeeg: Snij van het deeg driehoekjes van ongeveer 7 x 7 x 7 cm. Smelt de boter en bestrijk het deeg hiermee. Rol de beboterde driehoekjes om de rvs-spuitmondjes en vorm het deeg in een conische vorm. Verwarm de oven op 180 °C. Zet de cones met de punt omhoog op een bakplaat en bak de cones voor 5 min. in de oven. 
  2. Crème van Kiss mini cherrytomaten: Breng een pan met heet water aan de kook en zet een bak met ijswater (ijsblokjes + water) klaar. Snij de mini cherrytomaten in met een klein kruisje op de onderkant. Leg met een zeefje de 20 tomaten in het kokende water, en wacht 15 sec. Haal de tomaatjes uit het kokende water en leg ze meteen in het bad van ijswater. Als alle tomaten zijn afgekoeld, pel je de velletjes eraf. Pureer de tomaten glad en voeg 50 ml crème fraîche toe, meng dit tot een glad geheel. Breng de crème op smaak met peper en zout. Bewaar de tomatencrème in een spuitzak.
  3. Cone met tomatencrème en mini mozzarella: Zet de cones in een bakje met rijst of grof zeezout. Spuit de cones vol met de tomatencrème en leg er een mini mozzarella bovenop. Garneer de cone met een dun plakje cherrytomaat.