Cocktailtomaat met geroosterde aubergine, saffraanyoghurt, verse kruiden en Za'atar

Cocktailtomaat met geroosterde aubergine, saffraanyoghurt, verse kruiden en Za'atar

Haal deze ingrediënten in huis

8 cocktailtomaten, in dikke plakken - 1 aubergine - klein handje verse dille en koriander - 4 eetlepels Griekse yoghurt - 0,05 gr Saffraan - ½ teentje geraspte knoflook - 2 eetlepels Za'atar - 2 eetlepels olijfolie extra vergine - grof zeezout en peper

Bereiding

Week de saffraan* in 2 eetlepels heet water en laat deze een half uurtje staan. Verwarm ondertussen de oven voor op 180°C. Schil de aubergines en snijd deze in plakken. Schik de plakken aubergine op een velletje bakpapier op een ovenschaal en rooster ze goudbruin in ongeveer 15 minuten. Laat de plakken afkoelen.
Meng de saffraan, met het vocht, met de yoghurt en knoflook en breng op smaak met zout en peper.
Leg de helft van de plakken tomaat op de borden met hierop de plakken geroosterde aubergine. Schep de saffraanyoghurt op de aubergine en leg hier weer plakken tomaat op. Garneer met verse kruiden en Za'atar** en breng op smaak met wat grof zeezout en gemalen peper. Druppel er ook nog wat lekkere olijfolie over.

Tip: Leg kleine tomaten op hun zij als je ze doorsnijdt. De plakken tomaat zien er hierdoor veel mooier uit!
Voor dit gerecht is het handig om van de boven- en onderkant van de tomaten een dun plakje af te snijden, waardoor ze mooier blijven liggen.

*Saffraan is een specerij die gewonnen wordt uit de saffraankrokus. De gedroogde stijlen en stempels van deze bloem geven een heerlijk aroma en een gele kleur af.

**Za'atar is een kruidenmelange uit het Midden-Oosten en bevat o.a. wilde oregano, sesamzaad en Sumak.

 

Recipe by Restaurant Rossio
www.rossio.nl