Broodje Kebab van knolselderij en tomaat

Haal deze ingrediënten in huis

4/5 Prominent trostomaat grof (in plakjes gesneden) - 6 pita of kebab broodjes - 1 knolselderij - 75-100 g gemengde salade - 25 g kebab, shoarma of gyros kruiden - 5 el zonnebloem olie - rode ui, in ringetjes - 6 el yoghurt - 3 el mayonaise - 1 grote teen knoflook - sambal (optioneel)

Bereiding

Schil de knolselderij en snijd deze in vieren. Snijd vervolgens de verschillende stukken in plakken van ongeveer 1 cm dik. Marineer de knolselderij met de kebab kruiden en zonnebloemolie en meng het geheel goed door in een ovenschaal. Verwarm de oven op 180 °C. En zet de schaal met knolselderij stukken er voor 45 min. in. Maak ondertussen de knoflooksaus door 5 el yoghurt te mengen met 2 el mayonaise en één grote geperste teen knoflook. Breng de saus op smaak met peper en zout. Leg de laatste 5 min. ook de broodjes in de oven. Snijd de broodjes daarna in, smeer royaal met knoflooksaus en eventueel sambal. Doe vervolgens twee of drie plakjes tomaat, rode ui en gemengde salade op het broodje met daarbovenop de knolselderij en optioneel nog wat extra saus.