NL

Duurzaam geteeld

De telers van het merk Prominent zien de kas als één groot ecosysteem. Hoe beter het evenwicht, hoe hoger de kwaliteit van het eindproduct. Ze weten precies wat de natuur nodig heeft. Van zaadje tot tomaatje. De telers verspillen daarbij geen tijd, water of meststoffen. En de energie die overblijft, gaat terug naar het elektriciteitsnet.

Om topkwaliteit tomaten te kweken zetten de telers onder andere hommels en biologische bestrijders in. Ook wanneer er in het gewas plagen of ziektes voor komen. Het natuurlijke evenwicht in de kas zorgt ervoor dat planten sterker worden en beter bestand zijn tegen plagen en ziektes. Hierdoor worden gewasbeschermingsmiddelen niet of nauwelijks gebruikt.

Minder fossiele brandstoffen

Daarbij is een kas bij uitstek dé plek waar tomaten duurzaam geproduceerd kunnen worden. Vanwege het semi-gesloten kassysteem, is het klimaat optimaal te sturen en te beheersen. De zonnestralen zorgen ervoor dat er minder fossiele brandstoffen nodig zijn om de optimale teeltomstandigheden te bereiken. Ook het water wordt 100% gerecycled.

Restwarmte voor woonwijk

In Naaldwijk is samen met woningcorporatie Vestia Westland en gemeente Westland een innovatief project gerealiseerd. Woonwijk Hoogeland ziet er op het eerste gezicht heel gewoon uit, maar maakt via een ondergrondse energieopslag gebruik van zonnewarmte uit de semi-gesloten kas van Prominent Groeneweg II. Lees er meer over op onze pagina projecten.

Klik hier voor meer duurzame projecten.

Volg ons