De tomaat: wat een karakter!

25 Oct 2016

Vraag mensen om een tomaat te beschrijven en ze antwoorden rood, rond, zoet of friszuur. Maar een tomaat is zoveel meer, want elke soort bezit andere kenmerken. Door een slimme selectie van eigenschappen en perfecte omstandigheden worden onze trostomaten inspirerende ingrediënten. Op naar de keuken!

Vraag mensen om een tomaat te beschrijven en ze antwoorden rood, rond, zoet of friszuur. Maar een tomaat is zoveel meer, want elke soort bezit andere kenmerken. Door een slimme selectie van eigenschappen en perfecte omstandigheden worden onze trostomaten inspirerende ingrediënten. Op naar de keuken!

Een smaakbeleving voor alle zintuigen

Wij kijken verder dan het leveren van verse en gezonde trostomaten. Wij geloven dat elke tomaat een veelbelovend begin is van een inspirerend gerecht. De verschillende soorten die wij telen bezitten elk hun eigen kenmerken. Hun kleur, vorm, textuur, smaak en geur dragen bij aan een smaakbeleving voor alle zintuigen. Een ogenschijnlijk simpele tomaat wordt opeens een fantastisch ingrediënt.

Hoe teel je de perfecte trostomaat?

Om deze vraag te beantwoorden moeten we terug naar het begin. Een geweldige smaak en textuur zijn het resultaat van een goede balans tussen interne en externe factoren. Na een zorgvuldige selectie van specifieke eigenschappen, bieden onze telers precies de hoeveelheid voeding, water en zonlicht die past bij een bepaalde soort. Hun kennis en expertise zijn de ingrediënten die onze trostomaten omtoveren van gewoon lekker tot overheerlijk.

Bent u geïnspireerd geraakt door onze blog en zoekt u meer informatie over onze producten? Neem dan gerust contact op met Wim van den Berg van DOOR Partners/Prominent of +31 (0)6 5756 4346.

De verkoop, marketing en kwaliteitscontrole van Prominent tomaten verlopen via DOOR Partners B.V. Deze verkoopdochter maakt onderdeel uit van coöperatie DOOR U.A.

Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten

Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?