Prominent zorgt voor inspiratie bij ontbijt en tussendoor

Groei van het AGF-schap stimuleren door de shopper te inspireren. Dat is de inzet van het tomatenmerk Prominent. “Door onderzoek te doen naar het gedrag van shoppers in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië, weten we wat de consument wil. We spelen daar samen met onze ketenpartners op in, om zo de waarde binnen de AGF-categorie te vergroten”, aldus Perry Dekkers commercieel directeur bij Growers United. “Het Global Tomato Congress dat gisteren online plaatsvond was de uitgelezen plek om onze inzichten te delen en de deelnemers aan het congres te motiveren om die uitdaging samen met ons aan te gaan.”

In de marketingstrategie van Prominent, staat de consument centraal. In haar activaties richt het merk zich niet rechtstreeks op de consument. “We communiceren zelf niet met de shopper, dat laten we aan de retailers over. Maar we verdiepen ons wel in het gedrag van de eindgebruiker. En baseren onze strategie graag op feiten, dus investeerden we bij Growers United in shopperonderzoek”, vertelt Perry Dekkers. “Welke verschillende types consumenten zijn er? Welke tomaat vinden ze op welk moment lekker en waar liggen de verschillen per land? Allemaal interessante data die we inzetten om de consumptie te verhogen en de groei van de categorie te stimuleren.”

Begin de dag met een tomaat
Om aan te sluiten bij trends en in te spelen op gebruiksmomenten, bedacht het tomatenmerk van Growers United de campagne Tomato Times. Met een campagnevideo, tomatengerechten op verrassende momenten en met activaties in het schap en op de winkelvloer laat Prominent zien dat een tomaat de hele dag door gegeten kan worden. “Uit het onderzoek in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië, blijkt echter dat nog lang niet iedereen dat weet. Hier valt nog winst te behalen voor de retailer. Denk bijvoorbeeld aan het ontbijt. Slechts 9% van de Nederlandse deelnemers aan het onderzoek eet tomaat in de ochtend, terwijl ze hier wel voor open staan. Maar de inspiratie ontbreekt simpelweg.”

Lekker tussendoortje
Groenten eten de deelnemers uit het onderzoek vooral ’s avonds tijdens de warme maaltijd. De lunch staat als eetmoment (van groenten) op nummer twee. “Onderzoek wijst uit dat er tussendoor nog weinig aan tomaten gedacht wordt. Ook daar liggen kansen”, aldus Perry. “Maak bijvoorbeeld van je tapas een gezond eetmoment. Je kunt met de tomaat oneindig veel variëren. En met een tapasplank voor de kleintjes, kunnen ouders er ook voor de kinderen een gezond en gezellig momentje van maken.”

Join our challenge
Samen met partners doet het tomatenmerk Prominent er dus alles aan om meer consumenten vaker te laten genieten van verschillende soorten tomaten, op meerdere momenten van de dag. “Dus activeer de shopper vooral op de momenten dat ze nog niet aan het eten van een tomaat hadden gedacht”, is de oproep van Perry. “En sluit je aan. Join our challenge!”

Meer info?
Growers United/Prominent gelooft in goede samenwerking en deelt graag haar kennis en ervaring. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op met Wim van den Berg van Growers United/Prominent: w.vandenberg@growersunited.nl of +31 (0)6 5756 4346.

Het interview van Perry Dekkers, tijdens het Global Tomato Congress

Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten

Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?