Nieuws

Zinderende finale van Prominent Kids Food Challenge

Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover: de finaledag van de Prominent Kids Food Challenge 2019. Negen fanatieke keukenprinsessen uit heel Nederland gingen met elkaar de strijd aan om zich dé Groenteheld van 2019 te mogen noemen. Dit deden ze niet alleen, maar met hulp van hun vader of moeder. Het was een zinderende finale op zondag 7 juli. De kinderen maakten het de jury knap lastig. Uiteindelijk ging de 11-jarige Robin met de titel naar huis.

De jonge deelnemers waren goed voorbereid. Thuis hadden ze al flink geoefend. De eerste opdracht was het maken van een gezonde snack om op school te trakteren. Binnen 30 minuten toverden de kinderen hele creatieve en gezonde snacks op tafel. Voor de tweede opdracht vroeg de jury de deelnemers een griezelpizza te bakken op de Big Green Egg. Spinnen van olijven, spookjes van mozzarella en bloederige ogen van tomaat… het kwam allemaal voorbij.

Tomaat in de hoofdrol
De jury bestond uit Big Green Egg meesterkok Michel Lambermon en kinderkookboek auteur Laura Emmelkamp. Zij beoordeelden de gerechten op smaak, uiterlijk en of het past in een gezond menu. De twee professionals waren onder de indruk van de creativiteit en smaak van de gerechten. Robin maakte met haar moeder uiteindelijk de lekkerste en meest creatieve gerechten met tomaat en mag zich dé Groenteheld van 2019 noemen. Naast een trofee ging dit team ook naar huis met een Big Green Egg MiniMax en een lading snoeptomaatjes voor de hele klas.

Volgend jaar weer
Het was een spannende finale, maar de kookduo’s beleefden vooral samen veel plezier. Prominent vindt het als initiatiefnemer belangrijk om ouders en hun kinderen te stimuleren in de keuken met verse producten aan de slag te gaan. Te laten ervaren dat het bereiden en eten van groenten behalve gezond, ook heel leuk en lekker is. De eerste editie van de Kids Food Challenge was zeer geslaagd. We blijven kinderen en gezinnen graag uitdagen, dus dit event smaakt naar meer.

Bekijk hier de aftermovie van de Kids Food Challenge 2019.

Terug naar nieuws
Volg ons