Richard Hartensveld over de uitdaging voor telers

20 Jan 2020

Sinds 2012 is Richard bestuurslid bij Prominent: "In deze functie probeer ik een bijdrage te leveren aan de groei en de ontwikkeling van de vereniging en het bedrijf Prominent. Een vitaal en sterk Prominent is immers goed voor de ondernemers, maar natuurlijk ook voor onze klanten, leveranciers en niet op de laatste plaats de medewerkers."

Naam : Richard Hartensveld
Leeftijd : 44 jaar
Bedrijf : Directeur en mede-eigenaar Schenkeveld tomaten
Nevenfunctie : Bestuur Prominent

VERTEL EENS IETS OVER JEZELF EN JE FUNCTIE IN HET BESTUUR VAN PROMINENT?

Mijn naam is Richard Hartensveld en ik woon samen met mijn vriendin Marjolein en 2 kinderen (Daphne 15 en Rick 11) in Naaldwijk. In 2007 zijn Joost Barendse en ik begonnen met Kwekerij De Kabel. In januari 2019 is Kwekerij De Kabel samengegaan met Schenkeveld en nu vormen Joost en ik samen met Richard Schenkeveld de directie van het bedrijf met ieder zijn eigen rol.

Sinds 2012 ben ik bestuurslid. In deze functie probeer ik een bijdrage te leveren aan de groei en de ontwikkeling van de vereniging en het bedrijf Prominent. Een vitaal en sterk Prominent is immers goed voor de ondernemers, maar natuurlijk ook voor onze klanten, leveranciers en niet op de laatste plaats de medewerkers. Er is in de afgelopen jaren veel gerealiseerd en ik ben er trots op dat ik daar mijn steentje aan mag bijdragen.

MEER CONSUMENTEN DAGELIJKS LATEN GENIETEN VAN ONZE TOMATEN. HOE VUL JIJ DIE MISSIE IN?

Wij telen binnen Prominent inmiddels vrijwel alle typen tomaten, van snack tot grove tros en de meeste van deze segmenten kunnen we jaarrond leveren. Dagelijks is er dus voor elk wat wils. Groenten en fruit zijn erg gezond en tomaten kunnen een gezonde invulling zijn bij verschillende eetmomenten gedurende de dag. Een heerlijke tomatensoep als lunch, een snacktomaatje tussendoor en een lekkere salade… Ze dragen allemaal bij aan een gezondere levensstijl.


HOE STIMULEERT HET BESTUUR DE TELERS VAN PROMINENT OM HET MAXIMALE UIT HUN BEDRIJF TE HALEN?

Prominenttelers vergelijken onderling heel veel resultaten. We geven elkaar inzicht en dagen elkaar uit om elke dag topkwaliteit te leveren, met gebruik van zo min mogelijk grondstoffen (water, energie, etc.). Hierdoor ontstaat gezonde onderlinge competitie. Tevens starten we trajecten die ervoor zorgen dat de telers van Prominent aan de slag gaan met de toekomst van hun bedrijf. Van alle leden wordt bovendien verwacht dat ze de visie voor hun eigen bedrijf delen met Prominent.


WIL JE NOG IETS KWIJT OVER DE CHALLENGE RICHTING DE LEZERS?

Gelukkig komt er steeds meer aandacht voor goed en gezond eten. Wat minder vlees en meer groenten en fruit passen perfect in de huidige trend. Met onze heerlijke tomaten kunnen we hier perfect invulling aan geven. Wij willen samen met onze partners en de retailers van Europa de uitdaging aangaan om consumenten meer te laten genieten van onze smaakvolle tomaten. Jullie doen toch ook mee? We challenge you!

Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten

Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?