Nieuws

Never a dull moment

De laatste decennia heeft de tomaat en de markt eromheen zich flink ontwikkeld. Ik neem jullie even mee naar de jaren negentig. Er wordt sterk ingezet op het veredelen en telen van allerlei soorten tomaten. Verschillende groottes, vormen en kleuren. Maar de rode tomaat blijft de boventoon voeren. De productkwaliteit en smaak hebben in de loop van de jaren steeds meer aandacht gekregen en zijn inmiddels basisvoorwaarden geworden om te mogen leveren.

Gaandeweg is de focus ook steeds meer komen te liggen op het gebruik van middelen. Wat mag wel en wat is niet toegestaan? Strakke bovenwettelijke MRL-niveaus zijn meer regel dan uitzondering. Tegelijkertijd is voor onze telers de kas een groot ecosysteem. Hoe beter het (biologische) evenwicht, hoe hoger de kwaliteit van het eindproduct. Een van de belangrijkste en dagelijkse bezigheden is het beheersbaar houden van schadelijke insecten in dit ecosysteem.

Daarnaast is er steeds meer aandacht voor de manier waarop onze tomaten geteeld worden. De consument en maatschappij stellen veel vragen over hoe duurzaam onze productiewijze is. Een prachtige kans om ons verhaal te vertellen. Want onze tomaat is lekker en gezond, voedselveilig en op een duurzame en efficiƫnte wijze geteeld.

Nooit saai dus, tomaten telen! ;-)

Terug naar nieuws
Volg ons