Nieuws

Mario over familiebedrijf van der Wel

Naam : Mario van der Wel
Leeftijd : 34 jaar
Bedrijf : Kwekerij G.J. van der Wel
Locaties : Zijdijk 4 (6,2 ha) en Maasdijk in ‘s-Gravenzande (6,0 ha)

Al drie generaties lang wordt er door de familie Van der Wel aan de Maasdijk in ’s-Gravenzande groente en fruit geteeld. “Na jaren innoveren, expirimenteren en vooral hard werken nam mijn vader GertJan in 1996 het bedrijf over. En nu heb ik samen met mijn vader de algemene leiding.”

VERTEL EENS IETS MEER OVER HET BEDRIJF?

“Na de overname in 1996 heeft mijn vader zich gespecialiseerd in de teelt van trostomaten en sinds 2007 telen we jaarrond met behulp van groeilicht. Zo kunnen afnemers het hele jaar rekenen op kwalitatief hoogwaardige Nederlandse trostomaten. Sinds 2013 werken we nauw samen met collega-telers Zadelaers Boogaert Kwekerijen, Kwekerij Van Niel en Kwekerij T. Varekamp. Samen vormen we de Mondial Group, die sinds 1 juli 2018 voor de verkoop en marketing is aangesloten bij DOOR/Prominent.”


WAT IS JOUW ROL OP DE TUIN?

“Nu ik samen met mijn vader de dagelijkse leiding heb, hebben we de rollen goed verdeeld. Zijn teelttechnische kennis is van groot belang, en zelf richt ik me op de overige bedrijfsonderdelen. Iedere locatie heeft een team van vaste medewerkers die dagelijks verantwoordelijk zijn voor het telen van een tomaat van perfecte kwaliteit. Ook het behalen van het hoogst mogelijke rendement en een plezierige werkomgeving blijven belangrijke speerpunten voor ons. Ik ben trots op de prestaties van onze medewerkers!”

WELK SEGMENT TELEN JULLIE?

“We hebben ons de afgelopen jaren gefocust op de teelt van grove trostomaten. Op verzoek van DOOR/Prominent gaan wij in 2019 ook middel grove trostomaten telen. Een mooie uitdaging om ook hier weer een succes van te maken.”

WAT HOUDT JULLIE MOMENTEEL BEZIG?

“We kijken graag vooruit. We maken nu bijvoorbeeld de strategische keuzes met betrekking tot de segmenten die we in de toekomst willen telen. Ook houden we ons bezig met het zoeken naar manieren om duurzame energie te implementeren. En een ander actueel thema is het binden van productiepersoneel aan ons bedrijf. Dat blijft ook een uitdaging.”

WAT ZIJN JULLIE AMBITIES VOOR DE TOEKOMST?

“Binnen de telersgroep van Prominent ervaren we een behoorlijke diversiteit aan bedrijven, organisaties en ondernemers. Dit biedt mogelijkheden! Door je als ondernemer open te stellen, ben ik ervan overtuigd dat we samen een mooie toekomst tegemoet gaan. Samenwerken is daarbij geen doel maar een effectief middel.”

Terug naar nieuws
Volg ons