Nieuws

Kwestie van smaak

  • Wist je dat onze tomaten direct na de oogst de meeste voedingsstoffen bevatten. Daarom is ons logistieke proces erop ingericht om de tomaten zo snel mogelijk in het schap te krijgen.
  • Wist je dat tomaten die verhit worden voedingsrijker, voedzamer en daardoor nog gezonder zijn dan rauwe tomaten? Door de verhitting worden de celwanden van tomaten afgebroken, waardoor er aanzienlijk wat lycopeen vrijkomt die door de bewerking beter door het lichaam wordt opgenomen. Lycopeen is een antioxidant dat goed is voor de hart- en bloedvaten en bepaalde groenten en (wild) fruit – behalve tomaat bijvoorbeeld ook rozenbottels – een rode kleur geeft.
  • Wist je dat eerst de tomaten bovenaan de tros rood worden en daardoor het langste op kleur aan de tros hangen? Deze smaken vaak net iets zoeter dan de tomaat onderaan de tros.
  • Wist je dat je tomaten buiten de koelkast moet bewaren? Worden ze vervoerd of opgeslagen in een omgeving die kouder is dan 15 graden, dan leidt dit tot een afname van belangrijke aromastoffen en dat maakt de tomaten minder lekker. Wetenschappelijk bewezen!
  • Wist je dat als je tomaten combineert met een kleine hoeveelheid gezond vet, zoals olijfolie of avocado, je lichaam de lycopeen beter opneemt.

Bronnen: Analyserapport NutriControl mei 2016, dokterdokter.nl, womenshealthmag.com, wur.nl

Terug naar nieuws
Volg ons