Nieuws

In de keuken bij Stefan Oussoren

Vertel eens iets over jezelf?
Hoi, ik ben Stefan Oussoren. Samen met Suzanne en onze twee dochters woon ik in het altijd gezellige De Lier. In 1996 ben ik van de MTuS gekomen en direct bij mijn ouders in het bedrijf gegaan. Inmiddels hebben mijn broer Jasper en ik het stokje overgenomen, en hebben wij de dagelijkse leiding.

En vertel over het bedrijf? Welke tomaat telen jullie?
Toen ik in ‘96 in het bedrijf in De Lier kwam werken, hadden we twee hectare met losse tomaten. Vier jaar later kwam er een locatie in Maasdijk bij, waar we trostomaten gingen telen. Nadat in 2003 ook mijn broer Jasper mede-eigenaar werd, zijn we op zoek gegaan naar een locatie om de twee bedrijven samen te voegen. Dit werd Zevenhuizen. Hier hebben we een jaar later een kwekerij van 11 hectare glas gebouwd, voor het telen van trostomaten. Met vijf andere bedrijven maken we hier gebruik van een gezamenlijk gietwatervoorziening en werken we samen op het gebied van energie. Jullie ‘roots’ liggen in het Westland.

Hoe voelt het om in Zevenhuizen te tuinen?
Dit bevalt super! We hebben hier een mooi bedrijf, vlakbij de A12. Ik zit vanuit De Lier sneller in Zevenhuizen dan op het strand ;). Verder staan de ontwikkelingen in deze gemeente ook niet stil. Momenteel zijn er verregaande plannen om met de hele Zuidplas restwarmte te gaan gebruiken, die bij de AVR (afvalverbranding Rotterdam) vrijkomt. Daar kunnen ook de twee andere Prominent leden die hier om de hoek zitten van profiteren.

Jullie tomaten smaken heerlijk in een salsa. Sta je zelf ook weleens in de keuken?
Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat ik zelf niet heel veel kook. Hooguit voer ik wat ‘ondersteunende’ taken uit in de keuken, zoals groenten snijden. We maken regelmatig verse tomatensoep en verwerken onze tomaten in zelfgemaakte saus voor de spaghetti.

Terug naar nieuws
Volg ons