Nieuws

Groentepakket voor 150 huisartsen

Op 14 november jl. kregen zo’n 150 huisartsen en verpleegkundigen, die patiënten met Diabetes type 2 hebben gestimuleerd hun leefstijl te veranderen, een groentepakket overhandigd. Door het eten van vers en onbewerkt voedsel hebben hun patiënten de ziekte zelf kunnen ‘omkeren’.

In Nederland sterft nog altijd ieder uur iemand aan de gevolgen van Diabetes type 2. In de huisartsenpraktijk zou daarom meer ruimte moeten komen voor leefstijl op recept in plaats van medicatie. Aandacht voor voeding en leefstijl in de huisartsenpraktijk staat nog niet overal hoog op de agenda. Zo’n 1.000 mensen hebben inmiddels het programma ‘Keer Diabetes2 Om’ van Stichting Voeding Leeft gevolgd. Deze behandeling ondersteunt patiënten met Diabetes type 2 bij het in praktijk brengen van leefstijlverandering. Denk aan gezonde voeding, meer bewegen, ontspannen en voldoende slaap. Bij 87% van de deelnemers aan het programma is na 1 jaar de Diabetes type 2 geheel of gedeeltelijk omgekeerd.

Dit initiatief werd gesteund door het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en GroentenFruit Huis. DOOR, Veiling Zaltbommel en Van Nature hebben producten geleverd voor de groentepakketten evenals Koppert Cress, Marbo en Best Fresh Group.

Meer weten over dit initiatief? Ga naar voedingleeft.nl

Terug naar nieuws
Volg ons