Nieuws

Goed seizoen voor FETfit

Het derde seizoen van het FETfit jeugdeducatieprogramma, waarbij kinderen uit groep 7 en 8 op een speelse manier kennis maken met de tuinbouw, was weer zeer geslaagd. De kinderen waren enthousiast en hebben veel geleerd over de Westlandse tuinbouw.

FIETSEN EN KOKEN

Afgelopen seizoen hebben 800 leerlingen veelal uit Westland en Den Haag, deelgenomen aan Jeugd Bakkie Fietsen van FETfit. Daarbij fietsten ze op een Bakkie Fiets langs diverse Westlandse kwekerijen en kregen groenten, bloemen of planten mee. Ook zijn er bij acht Westlandse scholen tomaten- of komkommerplantjes geleverd. Deze plant wordt dan in de klas door de kinderen opgekweekt, zodat ze van hun eigen plant tomaatjes of komkommertjes kunnen eten. Bij zeven andere scholen in het Westland hebben we een ‘Bakkie groenten’ gebracht. Met deze groenten gingen de kinderen in de klas aan de slag om lekkere, gezonde gerechten te maken. Een school in de Heenweg koos voor een kookworkshop in de klas, gegeven door ‘De Braadslee’ uit Kwintsheul, een van de partners van FETfit.

SPONSORS AANGETROKKEN

In 2016 hebben negen bedrijven zich beschikbaar gesteld als sponsor van FETfit. Dankzij deze sponsors kon het programma tegen een gereduceerd tarief aangeboden worden aan basisscholen in Den Haag, Westland, regio Delft en Rotterdam. FETfit is nog op zoek naar nieuwe sponsors. Als u interesse heeft om sponsor te worden, neem dan contact op met Mariëlle van den Berg via marielle@dcprominent.nl. U kunt kiezen voor een brons, zilver of gouden ‘sponsorship’. Voor meer informatie over FETfit, kunt u het online schoolbord programma bekijken op www.fetfit.nl.

START SEIZOEN 2017

Het vierde seizoen van FETfit start in week 13. Wij hopen natuurlijk weer op veel aanmeldingen. Voor inschrijven en meer informatie, kunt u mailen naar marielle@dcprominent.nl of ga naar de website www.fetfit.nl.

Graag tot ziens bij onze kwekers in de kas!

Terug naar nieuws
Volg ons