Nieuws

Familiebedrijven Kwekerij Dukker en Zwinkels Tomaten slaan handen ineen

Kwekerij Dukker en Zwinkels Tomaten gaan samen de toekomst in. De gezamenlijke passie voor smaak en kwaliteit heeft ervoor gezorgd dat beide familiebedrijven al langer op diverse deelgebieden met elkaar samenwerkten.

Door de eenwording per 1 januari 2019 ontstaat de mogelijkheid voor duurzame groei, verdergaande specialisatie en professionalisering. Door de krachten te bundelen komen hun gezamenlijke ambities binnen handbereik. Zo kan er beter ingespeeld worden op ontwikkelingen, trends en specialisaties binnen de tomatenbranche.

Natural fit

“Er was al jaren een natural fit tussen de ondernemers en een vertrouwensband die is opgebouwd binnen telersvereniging Prominent,” aldus Aad Dukker. “Beide bedrijven hebben een voorkeur voor het telen van smaaktomaten,” zegt Tom Zwinkels. “Van twee sterke familiebedrijven naar één robuust bedrijf van meerdere families. Hierdoor kan een ieder zich specialiseren en kunnen ambities optimaler worden ingevuld. Samen met de gedreven medewerkers wordt er verder gebouwd aan een mooie toekomst met kansen voor alle betrokkenen.”

Continuering samenwerkingsverbanden

De huidige samenwerking met o.a. telersvereniging Prominent, coöperatie DOOR en Samax zal worden gecontinueerd. Alle aandeelhouders zullen zitting nemen in de directie waarbij een taakverdeling op expertisegebied heeft plaatsgevonden. Hans Zwinkels treedt terug als aandeelhouder, maar blijft de komende jaren nog actief betrokken bij de onderneming.

Terug naar nieuws
Volg ons