Column: Daag kinderen uit!

18 Sep 2019

Met veel plezier heb ik gekeken naar de Prominent Kids Food Challenge, waar jonge kinderen met veel enthousiasme aan de slag zijn gegaan met tomaten en andere verse groente. Net als de vele inzenders die de finale net niet haalden, hebben deze kinderen thuis al een eerste challenge overwonnen. Zij hebben hun ouders enthousiast gekregen om samen te gaan koken en na te denken over een gezond gerecht. Elke deelnemer is alleen daarom wat mij betreft al een echte winnaar. 

Met veel plezier heb ik gekeken naar de Prominent Kids Food Challenge, waar jonge kinderen met veel enthousiasme aan de slag zijn gegaan met tomaten en andere verse groente. Net als de vele inzenders die de finale net niet haalden, hebben deze kinderen thuis al een eerste challenge overwonnen. Zij hebben hun ouders enthousiast gekregen om samen te gaan koken en na te denken over een gezond gerecht. Elke deelnemer is alleen daarom wat mij betreft al een echte winnaar.

Het is een trend dat kinderen steeds minder vaak weten waar hun voeding vandaan komt. Laat de jeugd de smaak van groente ontdekken, te beginnen in schooltuintjes. Aldus Simon Groot (84), oprichter van East-West Seed. Simon gaf miljoenen kleine boeren in Azië toegang tot kwalitatief goed zaaigoed, zodat zij grotere opbrengsten konden realiseren van betere kwaliteit. Dit leverde hem onlangs de prestigieuze World Food Prize op. Nu wil Simon zijn ‘bonusjaren’ wijden aan het stimuleren van kennis over de natuur door kinderen zelf gezonde groenten te laten kweken in schooltuintjes. Hij gaat zich inzetten om scholen en de overheid hiervoor enthousiast te maken. Held! Als sector hebben we ook de verantwoordelijkheid om gezinnen te blijven enthousiasmeren gezond te eten. En laten wij deze uitdaging, net als de deelnemers van de Kids Food Challenge, samen niet uit de weg gaan!

Stefan van Vliet
Financieel directeur Prominent

Activeer de shopper om tomaten te eten op verrassende momenten

Bijvoorbeeld bij het ontbijt. Benieuwd naar het positieve effect hiervan?