Nieuws

Column Jan: Spontane ontmoeting

Nieuwe technologieën, toekomstige medewerkers en partners om verder te komen in innovatie... Het is allemaal te vinden in het nieuwe World Horti Center. Zaken die ook voor de ambitie van Prominent van groot belang zijn. Daarom nemen we, samen met de andere merken van DOOR, deel aan dit fantastische initiatief. We hebben elkaar hard nodig om de sector naar een hoger plan te krijgen.

Op 7 maart was de officiële opening. Ik sprak hier met onze nieuwe minister van LNV Carola Schouten. De hiervoor genoemde belangen volgden in een kort dialoog. Dat we in Nederland goud in handen hebben, waren we het over eens. We telen gezonde en lekkere producten op een voedselveilige en duurzame manier. In combinatie met zeer efficiënte productie om een groeiende wereldbevolking te voeden. Nu nog zorgen dat we er ook een (eerlijke) prijs voor krijgen.

Een bezoek aan onze stand zat niet in het programma van onze Koningin Maxima, maar toch kwam er een spontane ontmoeting. Een blik, een stap, een handdruk en daar stonden we. Haar interesse was groot in ons product, maar zeker ook in de productiewijze en de stappen die we zetten in de verduurzaming. Aardwarmte, restwarmte en het omzetten van CO2. Maar ook het biologische evenwicht en het 100% recyclen van water en voedingsstoffen… In 3 minuten kwam het allemaal voorbij. Vanaf nu iedere dag Prominent tomaten op het menu in Wassenaar!

Jan Opschoor
Algemeen directeur Prominent

Terug naar nieuws
Volg ons