Verse tomatenpizza


Lunch of hoofdgerecht, voor 2 personen

Haal deze ingrediënten in huis

500 g (grote) trostomaten - 50 g Italiaanse kruidenmix - 1 grote ui - 2 el olijfolie - 2 ronde 'Turkse' broden - 200 g geraspte pizzakaas

Bereiding

Snipper de ui, snijd de tomaten in kleine stukjes. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de uisnippers licht goudbruin in ca. 3 min. Voeg de tomaatstukjes en de kruiden toe en breng de saus al roerend aan de kook. Stoof de saus afgedekt ca. 10 min. Verwarm intussen de oven voor op 220°C hete lucht. Snijd de Turkse broden open en leg ze met het snijvlak naar boven op twee bakplaten. Verdeel de verse tomatensaus over de vier broden en strijk het uit. Strooi de pizzakaas erover en schuif de bakplaten in de oven. Bak de pizza’s in 8-10 min goudbruin. Serveer direct.

Variatiesuggestie

Beleg de tomatensaus met plakjes salami. - Voeg aan de tomatensaus 100 g champignon toe (in plakjes). - Bestrooi de pizza’s na het bakken met verse rucola.

Print deze pagina

Download receptfoto

Terug naar overzicht
Volg ons