Twee kleuren tomatentaart met oude kaas en basilicum

Twee kleuren tomatentaart met oude kaas en basilicum

Haal deze ingrediënten in huis

750 g gele en rode cocktailtomaten aan een takje - 250 ml volle melk - 150 ml slagroom - 100 g oude kaas, verbrokkeld - 4 grote eieren - 8 sneetjes (oud) brood, in stukken - 1 el olijfolie - bos basilicum - ovenschaal (24 cm), ingevet

Bereiding

Week het brood 10 min in de melk en de slagroom. Verhit de oven voor op 200 °C. Meng de eieren en kaas door het zacht geworden broodmengsel. Snijd de helft van de tomaten in stukjes en halveer de rest van de tomaten. Meng de stukken tomaat door het broodmengsel en breng het geheel met een klein beetje zout en versgemalen peper op smaak. Doe het broodmengsel in de ovenschaal. Bedek de bovenkant van het mengsel met een laag gehalveerde tomaten en druppel er wat olie over. Bak de tomatentaart in 40-45 min gaar – draai na 20 min de oventemperatuur naar 180 °C. Bestrooi de tomatentaart vlak voor het serveren met basilicum – als de taart te heet is verschrompelt de basilicum meteen. De taart kan zowel koud als warm worden gegeten.