Salade van cocktailtomaten met witte kool, radijs en ansjovisdressing


Bereidingstijd: 15 - 20 minuten
Voorgerecht of salade, voor 4 personen

Haal deze ingrediënten in huis

8 cocktailtomaten, gehalveerd - ¼ witte kool (± 300 gr), geschaafd of heel dun gesneden - 8 radijsjes, in dunne plakjes - klein bosje platte peterselie, blaadjes gehakt - 40 gr gezouten ansjovisfilets - 1 teentje knoflook - 10 el olijfolie extra vergine - 4 el witte wijnazijn - peper

Bereiding

Snijd 2 ansjovisfilets in de lengte door. Marineer met een eetlepel olijfolie en wat peterselie. Deze zijn voor de garnering. Meng in een kleine kom de rest van de ansjovis, olijfolie en witte wijnazijn en maak hier met een staafmixer een gladde dressing van.
Meng in een flinke kom de gesneden witte kool met de radijs, peterselie en de dressing. Als dit goed gemengd is, voeg je ook de halve tomaatjes toe en schep je dit nog een paar keer om. Schep de salade op het bord en garneer met de gemarineerde ansjovisfilets.

Serveertip: Serveer de salade met geroosterd brood.

Recipe by Restaurant Rossio
www.rossio.nl

 

Print deze pagina

Download receptfoto

Terug naar overzicht
Volg ons