Kruidige salade met verse tomaten


Bijgerecht, voor 3 personen

Haal deze ingrediënten in huis

250 g troscocktailtomaten - 15 g Italiaanse kruidenmix - 4 el olijfolie extra vergine - 2 el balsamico azijn - 3 bosuitjes - 100 g rucola

Bereiding

Klop in een slakom de Italiaanse kruidenmix met de olijfolie en de azijn tot een gebonden dressing. Snijd de cocktailtomaten in vieren en meng ze door de kruidenolie. Snipper de bosuitjes en meng ze vlak voor het serveren met de rucola door de kruidige tomaatjes.

Variatiesuggestie

Vervang de bosuitjes door verse basilicumblaadjes. - Voeg ca. 100 g broodcroutons toe (‘panzanella’). - Voeg 2-3 el (lichtgeroosterde) pijnboompitjes toe. - Vervang de rucola door botersla of veldsla.

Print deze pagina

Download receptfoto

Terug naar overzicht
Volg ons