Eat me like a lollipop

Haal deze ingrediënten in huis

16 Kiss mini cherrytomaten - 100 ml gepekelde citroen mayonaise (gemaakt van halve gepekelde citroen en 100 g mayonaise) - 50 g sesam - komkommer cress/Borage cress - vijgen balsamico

Bereiding

Breng een pan met heet water aan de kook en zet een bak met ijswater (ijsblokjes + water) klaar. Snij de mini cherrytomaten in met een klein kruisje op de onderkant. Leg de tomaten met een zeef of lepel in het kokende water voor 10 sec. Haal de tomaatjes uit het koken water en leg ze meteen in de bak met ijskoud water. Als alle tomaten afgekoeld zijn, pel je de velletjes eraf. En marineer in de vijgen balsamico.

Maak nu de gepekelde citroen mayonaise. Snij hiervoor het vruchtvlees van de gepekelde citroen helemaal weg, zodat je alleen het schilletje overhoudt. Snij het schilletje in kleine mini blokjes. Pureer de mayonaise met de kleine mini blokjes citroenschil. Doe de gepekelde citroen mayonaise in een spuitzak.

Prik de gepelde mini cherrytomaten op de prikkers. Dip ze voor de helft in witte sesam. Leg een grote druppel citroen mayonaise op de tomaat. En garneer de lollipop met een takje cress op de mayonaise.