Blokjes voor bruschetta-Prominent tomatoes

Blokjes voor bruschetta

Haal deze ingrediënten in huis

4 tomaten middel grove tros - 3 tenen knoflook - ½ bosje basilicum - 1 ciabatta brood - olijfolie

Bereiding

Begin met het plisseren (ontvellen) van de tomaten. Zet een bak met ijswater klaar, en neem een pan met ruim kokend water. Maak een kruisje met een klein mespuntje in de onderkant van de tomaat en snijd het kroontje uit de tomaat. Dompel de tomaten ongeveer 1 minuut in het kokende water totdat je ziet dat het velletje iets loslaat. Neem de tomaten uit de pan kokend water en plaats ze in de bak met ijswater. Verwijder vervolgens het vel van de tomaten.

Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadlijsten, snijd de tomaten in fijne blokjes en doe deze in een bak of schaal. Maak twee knoflooktenen schoon en snijd deze in grove stukken. Hak de blaadjes van de basilicum helemaal fijn. Meng de tomaat samen met de knoflook, basilicum en een scheutje olijfolie en breng het geheel op smaak met een beetje zout. Laat dit ongeveer vier uur marineren in de koelkast.

Snijd de ciabatta in plakken en besprenkel deze met een beetje olijfolie. Rooster de ciabatta in de oven op 175 graden Celsius gedurende 10 minuten krokant bruin. Snijd een knoflookteen open en wrijf deze over het geroosterde brood. Neem het tomatenmengsel uit de koelkast en verdeel over de plakjes ciabatta.