Healthy snack spies

Haal deze ingrediënten in huis

  1. 12 falafel balletjes: 600 g kikkererwten uit blik - 7 g ras el hanout - handvol gesneden peterselie - handvol gesneden koriander - 2 tl bloem - 2 teentjes knoflook - 40 g paneermeel - peper en zout 
  2. Pittige tomatensaus: 3 el olijfolie - 1 ui - 3 teentjes knoflook - 1 tl oregano - 1 tl chilipoeder of 1 verse rode chili - 1 trosje Salato cocktailtomaat - 1 blik gepelde tomaten (400 g) - peper en zout
  3. Snack op prikker: 12 falafel balletjes - 350-400 ml pittige tomatensaus - 1 trosje Salato cocktailtomaten - 1 bosje basilicum - prikkertjes

Bereiding

  1. Falafel balletjes: Verwarm de frituurpan op 190 °C voor. Snijd de ui, peterselie, koriander fijn. Laat de kikkererwten uitlekken en pureer ze grof met de gesneden kruiden, ui, ras el hanout en knoflook. Voeg bloem en paneermeel toe en roer het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout. Rol 12 kleine balletjes en frituur deze voor 3-4 min. op 190 °C. 
  2. Pittige tomatensaus: Verhit de olie in een pan en fruit de gesnipperde ui aan. Voeg de geperste knoflook, oregano, chilipoeder, verse tomaat en de tomaten uit blik toe. Doe de deksel op de pan en laat zachtjes pruttelen. Pureer na 30 min. tot een gladde saus. Laat de saus nog 10 min. inkoken voor je het hapje serveert.
  3. Snack op prikker: Snijd de tomaten in dikke plakjes. Maak een spiesje door eerst een plakje tomaat, dan de warme falafel en een tweede plakje tomaat op het stokje te prikken. Doe de warme pittige tomatensaus in een schaaltje en leg daarboven op de spiesjes. Garneer ieder spiesje met verse basilicum.