NL

Nieuws

Hieronder vind je het laatste nieuws.

Retailnieuws

  • datum 20 Sep 2017

    ‘Nederlandse agrarische sector heeft de laagste milieu-impact ter wereld’

    Aldus Jan de Ruyter, sectorbankier Agrarisch bij ABN Amro, die het onderzoek naar deze kwestie uitvoerde. Ook bij Prominent staat duurzaamheid hoog op de agenda. Door slimme methodes en het gebruik van natuurlijke middelen kweken onze telers al jaren de lekkerste trostomaten.

    Wil je meer weten? Lees dan verder

  • datum 31 Aug 2017

    Zijn regionale producten per definitie beter dan geïmporteerde?

    Welke rol speelt herkomst bij de keuze voor een product? Als het aan nationale marketingmachines ligt, hebben regionale producten een streepje voor op groente en fruit dat wordt geïmporteerd. Maar klopt deze aanname wel en welke rol is er in dit verhaal voor shoppers weggelegd?

    Wil je meer weten? Lees dan verder

Al het retail nieuws

Nieuws

  • datum 04 Sep 2017

    Prominent sponsor 'Healthy Food Congress'

    Prominent Tomaten mag zich met trots sponsor noemen van het Healthy Food Congress dat plaats vindt op vrijdag 8 september. Een inspirerend congres over actuele onderwerpen met betrekking tot gezonde voeding. “De opzet van het congres sluit naadloos aan op onze missie: de consument dagelijks te laten genieten van gezonde en smaakvolle tomaten”, aldus marketing manager Wim van den Berg.

    Wil je meer weten? Lees dan verder

  • datum 11 Aug 2017

    Kiest u een appel…of toch liever een Mars?

    Waarom kiezen shoppers eerder een Mars dan een appel? Omdat zij behoefte hebben aan een snelle energie boost, een verwenmomentje of omdat zoete snacks nu eenmaal strategisch worden aangeboden bij kassa’s van tankstations, kiosken en supermarkten? Elke shopper heeft zijn eigen beweegredenen. Inzicht in hun drijfveren zorgt dat we beter kunnen inspelen op hun behoeften.

    Wil je meer weten? Lees dan verder

  • datum 05 Jul 2017

    Telersvereniging Prominent meldt zich aan bij collectief AWZI Nieuwe Waterweg

    De teeltbedrijven van Prominent, met locaties in het gebied van de AWZI Nieuwe Waterweg, hebben na een interne afweging van de alternatieven besloten zich aan te melden voor de collectieve waterzuivering bij AWZI Nieuwe Waterweg. De centrale oplossing biedt voordelen ten opzichte van individuele zuiveringsoplossingen en is voor het totale glastuinbouwgebied de meest robuuste variant, aldus Prominent.

    Wil je meer weten? Lees dan verder

  • datum 14 Jun 2017

    Prominent en Love my Salad promoten gezamenlijk tomaat bij bloggers

    Consumentenplatform Love my Salad heeft op vrijdag 9 juni een groep Duitse, Oostenrijkse en Nederlandse food bloggers meegenomen in de wereld van de tomaat. De bloggers waren uitgenodigd door Prominent Tomatoes en gingen naar huis met veel inspiratie, productkennis en verhalen.

    Wil je meer weten? Lees dan verder

  • Prominent telers inspireert
    datum 08 Jun 2017

    Prominent inspireert tijdens Food Festival Taste of Amsterdam

    Weten wat de consument lekker vindt en hoe hij zijn tomaten het liefste eet. Ze verrassen met bijzondere gerechten en ze adviseren hoe tomaten het langste op smaak blijven. Dit waren zo maar een paar redenen voor Prominent om afgelopen weekend opnieuw deel te nemen aan hét restaurantfestival Taste of Amsterdam.

    Wil je meer weten? Lees dan verder

  • datum 30 May 2017

    Groente is het nieuwe vlees

    Het eten van groente wordt steeds populairder. De vernieuwde schijf van vijf adviseert mensen meer groente te eten en minder vlees. Groente is het nieuwe vlees, kunnen we wel zeggen. En men wordt ook steeds creatiever in de bereiding. Worteltjes en bloemkool op de barbecue zijn niet alleen lekker, het ziet er ook nog heel vrolijk uit. Kortom, het eten van groente zit in de lift.

    Wil je meer weten? Lees dan verder

  • Leonard Elenbaas
    datum 30 May 2017

    Nieuw: Vintage & The Chef

    Een tomaat is niet zomaar een tomaat. Ieder soort heeft zijn eigen kenmerken, smaak en toepassingsmogelijkheden. Onlangs introduceerden wij twee nieuwe segmenten; de Vintage vleestomaat en The Chef pruimtomaat. Met die laatste is iets bijzonders aan de hand. Chefkok Leonard Elenbaas vertelt je waarom…

    Wil je meer weten? Lees dan verder

  • Stefan Oussoren
    datum 29 May 2017

    In de keuken bij Stefan Oussoren

    Vertel eens iets over jezelf? Hoi, ik ben Stefan Oussoren. Samen met Suzanne en onze twee dochters woon ik in het altijd gezellige De Lier. In 1996 ben ik van de MTuS gekomen en direct bij mijn ouders in het bedrijf gegaan. Inmiddels hebben mijn broer Jasper en ik het stokje overgenomen, en hebben wij de dagelijkse leiding.

    Wil je meer weten? Lees dan verder

  • Jack Groenewegen
    datum 29 May 2017

    Wat gaan we telen?

    Ieder jaar is het weer een boeiend proces om de juiste balans te vinden tussen de vraag uit de markt en ons aanbod qua segmenten. Het begint met het wensenlijstje van onze verkopers; zij peilen bij klanten wat zij het komende seizoen denken nodig te hebben. Vervolgens discussiëren we in het bestuur of dit aansluit bij de strategie van Prominent.

    Wil je meer weten? Lees dan verder

  • datum 28 May 2017

    Hoofdsponsor ‘European Tomato Forum'

    Op 1 en 2 juni komt de hele tomatenindustrie bijeen tijdens de eerste editie van het ‘European Tomato Forum’. Tijdens dit nieuwe netwerk- en informatieplatform in Düsseldorf delen experts hun kennis en geven ze antwoord op essentiële vragen. Welke producten scoren momenteel goed in de tomatencategorie? Waar heeft de consument behoefte aan? Hoe creëren we meer vraag naar tomaten?

    Wil je meer weten? Lees dan verder

Volg ons