Nieuws

Een smaakvolle gedroogde tomaat

De gedroogde tomaat heeft niet zo’n goed imago. ‘Klef’, ‘taai’ en ‘smakeloos’ zijn veelgehoorde opmerkingen. Wil jij zo’n product in je assortiment? Nee, natuurlijk niet! Maar zeg je ook ‘nee’ tegen een gedroogde tomaat die zacht en sappig is en nog de structuur heeft van een normale tomaat? Die gedroogde tomaat van Prominent kan een mooie aanvulling zijn op jouw assortiment.

De gedroogde tomaten van Prominent zijn anders dan anders. Bij ons geen resttomaten die eindigen als gedroogde tomaat, maar klasse-1-tomaten. Deze tomaten worden gedroogd omdat ze te groot, te klein of licht beschadigd zijn.

Van teelt tot distributie
Prominent heeft het hele proces zelf in de hand, van teelt tot distributie. Eerst worden de tomaten in stukken gesneden. Vervolgens drogen ze een aantal uur in de oven. Daarna verpakken onze medewerkers de gedroogde tomaten in bakjes van 250 of 500 gram, met of zonder olie en kruiden. Wat de klant wil!

Lekker in gerechten
Gedroogde tomaten kun je gebruiken in verschillende gerechten. Van salade tot snack, van pastagerecht tot broodbeleg. Kijk op de pagina recepten voor meer inspiratie!

Terug naar nieuws
Volg ons