NL

"Voedselveiligheid, dat spreekt voor zich"

Kwaliteit

Kwaliteit staat bij ons voorop. Iedere teler van Prominent tomaten werkt volgens het Prominent kwaliteitssysteem. En met de reeks van certificaten die onze telers behaald hebben, laten wij zien dat je kunt vertrouwen op onze kwaliteit.

In ruimtes waar met verse producten gewerkt wordt, is hygiëne en voedselveiligheid uiterst belangrijk. Ook de eisen die retailers stellen worden steeds strenger. Onze telers houden zich dan ook strikt aan de normeringen van GLOBALG.A.P., module GRASP en QS. Daarnaast wordt er gewerkt met het Prominent kwaliteitssysteem. Zo worden al onze tomaten geproduceerd en aangeboden volgens vastgestelde procedures met een uniform product als resultaat.

Voedselveiligheid

Om voedselveiligheid te garanderen worden volgens de richtlijnen van GLOBALG.A.P. alle gewasbeschermingsactiviteiten onder strikt protocol uitgevoerd. Daarnaast controleren we de tomaten zeer frequent op residuen. Voor het ketenbrede QS systeem moeten diezelfde resultaten opgevoerd worden. Een geaccrediteerd laboratorium voert hiervoor productanalyses uit. Zo kunnen Prominent telers altijd aantonen dat het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen onder de gestelde normering van supermarkten en retailers valt. De GRASP-module ziet erop toe dat onze medewerkers juist worden uitbetaald, vrij zijn om lid te worden van een vakbond en verzekerd zijn van een veilige werkplek.

Track & trace

Transparantie in de keten is belangrijk. Retailers, maar ook consumenten, verwachten dit steeds vaker van een producent. Door digitale registratie zijn onze tomaten van teeltbedrijf tot aan het schap traceerbaar. Zijn er vragen of opmerkingen over het gekochte product? Dan is de locatie waar de tomaten geteeld zijn, via het tracking & tracing systeem in no-time te achterhalen.

Klik hier voor de meest actuele certificaten van onze leden.

Volg ons