Tomatencurry met bloemkool, kikkererwt en koriander

Tomatencurry met bloemkool, kikkererwt en koriander

Haal deze ingrediënten in huis

2 el olijfolie - 300 g bloemkoolroosjes - 300 g krieltjes, gewassen - 200  g gekookte kikkererwten - 1 wortel, in stukken - 1 blikje kokosmelk - 2 cm verse gember, in plakken - 1 tablet kippenbouillon - 1 el gemalen curry - 1 limoen, gehalveerd - 250 g trostomaten, in stukken - 1 bosje koriander

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de bloemkoolroosjes en de krieltjes in 5 min goudbruin. Voeg de kikkererwten en de wortel toe en schenk de kokosmelk erbij. Breng het geheel aan de kook en laat zachtjes koken samen met de gember, het verkruimelde bouillonblokje, de currykruiden en de stukken limoen. Voeg na 15 min de tomaten toe en laat het geheel nog 10 min sudderen. Breng op smaak met versgemalen peper en bestrooi het gerecht met koriander. Lekker met rijst.