Tomaat met watermeloen, feta, munt en komijnolie

Tomaat met watermeloen, feta, munt en komijnolie

Haal deze ingrediënten in huis

400 g cocktailtomaten, in parten - 1 kwart watermeloen, in blokjes - 200 g feta van goede kwaliteit, in blokjes - 1 tl komijnzaadjes - 3 el olijfolie extra vergine - mespunt grof zeezout - 3-4 peperkorrels - flinke handvol verse muntbladeren - cocktailprikkers - vijzel of minimengkom van de keukenmachine

Bereiding

Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan tot de zaadjes beginnen te geuren en bijna uit de pan willen springen. Doe de zaadjes vervolgens in een vijzel en wrijf ze, samen met het grove zeezout en de peperkorrels, fijn. Doe de olie erbij en meng het geheel. De komijnolie krijgt meer smaak als het enige tijd staat, zodat de smaak volledig in de olie kan trekken. Rijg de stukjes watermeloen met blokjes feta en tomaat aan cocktailprikkers met af en toe een blaadje munt ertussen – bestrooi de prikkers met wat versgemalen peper. Serveer de prikkers met tomaat en watermeloen met de komijnolie om in te dippen.