Pureren voor soep-Prominent Tomatoes

Pureren voor soep

Haal deze ingrediënten in huis

1 kg grove trostomaat - 1 ui - 1 teen knoflook - 1 takje rozemarijn - 1 dl groentebouillon - 2 el zonnebloemolie - peper en zout - enkele blaadjes basilicum

Bereiding

Maak de ui en het teentje knoflook schoon en hak deze fijn. Verwarm een pan op het fornuis en voeg de olie toe. Bak de ui en de knoflook glazig in enkele minuten. Pluk de blaadjes van het takje rozemarijn, voeg deze toe aan de ui en het teentje knoflook in de pan. Bak deze kort mee en snijd ondertussen de tomaat in zessen. Voeg de partjes tomaat er aan toe, en bak ze kort mee. Blus het geheel af met warme groentebouillon. Kook het geheel 15 minuten. Pureer alles in de blender of gebruik de staafmixer. Breng op smaak met peper en zeezout. Garneer de soep met blaadjes basilicum.